Citat:
Sol-Badguy kaže:
A, je l' se od nas očekuje da ispišemo svi po 10 naslova?
|
Ma kakvi, možeš kol'ko hoćeš. Nije mi cilj nikog da obavezujem.
Pošto je već spomenuta ova igra, 'ajde de:
HEAVY RAIN: THE ORIGAMI KILLER
PLATFORMA: PS3
RAZLOG: Ova igra je bitna za čitav medijum, ne samo kao dokaz sposobnosti Sonijeve mašine, već kao izraz novog pristupa pripovedanju u video-igrama - David Cage je zagovornik 'emergent storytelling'-a, znači pristupa u kojem igrač svojom interakcijom 'stvara' priču koja ne postoji van njegovih postupaka. Ja sam skeptik povodom rezultata, ali moram poštovati čovekovu ambiciju.
Drugo, Quantic Dream ima jedan od najboljih 'motion-capture' studija na svetu (koristi se pri snimanju filmova), tako da su uneli vrhunsku izražajnost pokreta kroz animaciju likova (sitni gestovi kao što su realni pokreti očiju).
(Već je donator priložio skrinšot, pa da ne trošim prostor.)
MADWORLD
PLATFORMA: Wii
RAZLOG: Sve je u ovoj igri apsurdno. Od priče, preko zadataka do izbora platforme. Nasilje pretvoreno u igru, karikirano, preuveličano, slikano crvenim preko crno-belog sveta. Najintrigantniji (meni, a i Edge-u i Eurogameru i brdu drugih) vizuelni dizajn od svih igara koje iščekujem. Platinum Games kao razvojni tim, osnovan od nekadašnjih članova Clovera, poznatog po svojoj bezuslovnoj privrženosti kvalitetu.
FATAL FRAME 4
PLATFORMA: Wii
RAZLOG: Igra je već izašla u Japanu i ocenjena dobro. Nema produkcijske vrednosti Silent Hill-a ili Dead Space-a, ali kombinuje solidnu priču o duhovima standardnu za čitav serijal sa novom vrstom interakcije koja bi mogla pomeriti granice onoga što se očekuje od horor-igre. Nintendo u ulozi izdavača ruši predrasude o svom profilu - mada, ko se seća igre Eternal Darkness?
Toliko ovaj put.