Citat:
Porsche kaže:
E pa vidiš postoji rešenje za taj ne dostatak oko Save Game ako je već tolika frka: tokom igre na tastaturi pritisneš taster je..m li ga kako se zove ono ispod Esc, pre brojeva, pa potom TAB i onda ukucaš save_game i potvrdiš enterom i automaski si se sevirao. 
Podržavam te 100% u ovoj zadnjoj rečenici. 
|
Taj taster se zove tilda (~) i često označava pozivanje konzole za unošenje šifri (šifara?) u igru. Doduše, meni nijedna šifra koju su naveli u Svetu Kompjutera nije radila u Far Cry-ju, vjerovatno zato što sam negdje napravio grešku.
Inače, slažem se sa mišljenjem nekoliko postova iznad da su se mnogi razočarali kada je zeleno-plave pejzaže šume, džungle i vode zamjenila turobna i mračna sredina pećina, laboratorija i cijevi. Jednostavno, imam utisak da je dosta naših igrača FC vidjela (sa slika ili iz
reviewa) kao laganu šetnju kroz džunglu, napucavanje sa neprijateljima, poneku brzu animaciju, i više od svega, uživanje u prelijepoj grafici i okruženju. Nažalost, veliki broj igrača se pretjerano razočarao posle nekoliko nivoa kada se radnja seli u mračne sobe, tunele, ventilacione otvore, praćene ludačkim čudovištima (što apsolutno niko nije volio, pogotovu one male, brze, skakutave spodobe koje se bez mačete ne smiruju tako lako). Još se sjećam kako sam se oduševio kada sam stigao do 14. nivoa (
Boat, ako se dobro sjećam) i prve scene u njemu kada sam na gumenom čamcu na otvorenoj pučini, more i mjehurići oko mene, plavo vedro nebo iznad, a u daljini zelena pješčana ostrva i ogromna neistražena prostranstva. To mi je došlo kao kiseonik posle tuce nivoa u polumraku hodnika, laboratorija i stalnim iščekivanjem da sa plafona iskoči ono malo brzo đubre... Ali zaista moram da priznam da sam uživao u nivoima na otvorenom, odlično dočaranoj prirodi, mnoštvu načina za eliminisanje neprijatelja, potrebi za razmišljanjem i planiranjem akcije, dijalozima između plaćenika, sitnim detaljima poput logorske vatre, čizama u kolibi, klupa za sjedenje i sličnim malim, ali vrlo simpatičnim stvarima koje daju draž igri i čine cjelokupni
gameplay zanimljivijim i realnijim.
By the way, malo prije povezah da je danas tri godine od kada sam član ovog foruma. Dug period, ali sjajan