Prikaz jedne poruke
Stara 16.6.2008, 11:29   #1
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Član od: 28.6.2007.
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Arrow Direct3D 9 Engine

Pozdrav svima!

Naslov teme nam kaže, započeo sam projekat 3D Engine-a pisanog u C++-u koji koristi Direct3D 9. Mislio sam da bi možda mogao ovo brže i kvalitetnije da uradim uz pomoć nekih forumaša koji već imaju iskustva u ovome, pošto ja još imam da učim. Naravno, takođe mislim da bi tako, ako radimo zajedno, lakše i brže napravili kvalitetniji engine sa dodatnim mogućnostima. Ko želi da se uključi u ovaj projekat, neka me kontaktira na PM. Očekujem i javne komentare na ovu ideju.

Dakle, da zađemo malo dublje u samu konstrukciju engine-a, on bi (razume se) bio DLL koji se može pozivati iz drugih aplikacija. A sada malo tehničkih detalja:
Cilj engine-a bi bio da korisnicima približi način poziva starog D3D-a sedmice Retained Mode. Mislim na to da se sve radi na način malo pristupačniji nego plain Direct3D 9 jer bi sve tako bilo lakše za početak developing-a neke čak možda i komplikovanije 3D igre. Engine bi trebalo da podržava sve one advanced features D3D-a 9, kao što je recimo blur, i oni različiti efekti koje on ima kao neke advanced metode. Pored samog Direct3D-a, engine bi možda mogao da se bavi i input-om, zvukom ili 2D grafikom (za HUD) mada nama je najbitnije 3D. Odabrao sam C++ zbog toga što ne zahteva .NET framework, a uz to je (koliko sam ja razumeo neke elektronske izvore) i brži od C#-a.

Interesuje me šta forum misli o ovakvoj ideji.
Ko god želi da se uključi u projekat neka se javi u ovoj temi ili na PM.

Pozdrav!

EDIT: Imam i problem u vezi header fajlova u nekim sample-ovima u DirectX 9 SDK, kompajler prijavljuje da ne može da nađe d3dx9.h i d3dxof.lib dok d3d9.h i mnoge druge .lib fajlove nalazi i include-uje bez problema. Fajlovi koje sam naveo postoje u istom direktorijumu sa fajlovima koje je normalno pronašao. Zna li neko šta da radim?

Poslednja ispravka: Geomaster (16.6.2008 u 12:31)
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke