Prikaz jedne poruke
Stara 20.9.2007, 8:46   #797
bobi
Deo inventara foruma

Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
Određen forumom Re: Pocetnicki 3d radovi-Galerija (WIP, tutorijali)

- Nemos

Pa vidiš i sam da su ti ta dva zadnja rendera mnogo bolja od prošlog. Daj toj zelenoj boji neku drugu nijansu, vidiš da ova ne paše kako treba. Svetlima kad daješ boju moraš pogotovo da paziš i da im nikada ne daješ previše presaturisanu boju, zato što ona najviše utiču na izgled scene. Smanji te omnije koji su ti kod stabala (onoliko, čisto da se vide stabla i njihove teksture) i skroz iza scene stavi mu još neki vrlo jak omni sa, recimo, žućkastom bojom, kako bi se videli obrisi drveća, to bi isto moglo da doda na atmosferi. Šta će ti procedural za pozadinu? Stavi mu neku panoramu neba i ako je stavljaš na izvrnutu sferu pojačaj self ilumination na 100.

Što se volume fog-a tiče, ne znam šta ti je to problem da uradiš. Koliko vidim, kao za noise procedural, ni ovde nisi čačkao opcije. Uzmi napravi jedan sphere gizmo (možeš i malko da ga spljeskaš/scaleuješ po z osi). E sad... prvo mu staviš soften gizmo edges na 1.0 (to je maksimum) i tom opcijom kažeš da će volume fog da izbegava da dodiruje ivice gizma i samim tim izbegavati da poprimi izgled lopte ili kocke ili cilindra gizmoa, šta god da si izabrao za emiter. Zatim mu max steps spustiš na 10 ili 20, pošto će mnogo brže da ti renderuje a rezultat je maltene isti. I na kraju igraš se sa noise paramterima, izabereš koji ti se najviše sviđa, ili regular ili fractal ili turbulense, ali ti je ovde najbitnija opcija size. Znači, moraš size da podesiš da odgovara tvojoj sceni. Reče da ti je prošla magla bila zrnasta, e pa size si trebao da dosta pojačaš. Znači prvo size pa sve ostalo.
I da... ja kad radim sa folume fogom, prvo uzmem i sakrijem sve ostalo i pojačam mu density. Zatim namestim preko opcija kako mi odgovara i na kraju mu samo smanjim density i to je to.

- Igor Jovanovic
Rekoh ti da je skroz besmisleno da radiš sa nurbsovima u maxu, ali ok, ako nećeš da slušaš ti si taj koji će da uzalud gubi vreme, ne ja.
Što se robota tiče, ne znam odakle da počnem sa kritikama, ali ajde za početak mu sredi proporcije. Pogledaj sliku nekog čoveka (ili kiborga/robota) i vidi kolika mu je ruka, kolika glava, koliki stomak... pubertetska dlačica u uvetu i td.
bobi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku bobi na korisnoj poruci:
DarkNemos (20.9.2007), galebns (20.9.2007)