Prikaz jedne poruke
Stara 26.5.2007, 13:04   #8
pivonroll
Član

Član od: 26.5.2007.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 102 puta na 66 poruka
Određen forumom Re: objasnjenja pocetniku

E ovako videh temu pa nisam mogao da odolim da nesto ne napisem.
Student sam PMF-a i mogu samo da kazem da za razvoj igara moras DOBRO da znas C++,pod time podrazumevam najmanje jedno 5 (mada je i to malo) godina znoja,nerviranja,citanja knjiga,helpa za komande i ko zna kakvih sve *****a...
E sad dok to budes ucio paralelno treba da BIFLAS geometriju a veruj mi nemas pojma kakve sve geometrije postoje (medjutim za igre se najvise koristi afina geometrija ako ne gresim,AUTOCAD je koristi verovali ili ne mada on nije igra ali jeste softver,you got the point).

Zatim ti treba Algebra (Linerana najverovatije,posto kompjuteri u igrama gomilu stvari vide kao matrice a one se rade u Linearnoj algebri).

Mada neko je pomenuo integrale a za to je zaduzena Matematicka Analiza, najtezi predmet na faxu ali i veoma zanimljiv,mada je imas i u izvedbi za Matematicku gimnaziju ali sve to sto su oni naucili za cetiri godine mi odradili u prvoj godini a i vise.Integrale radimo ko nenormali u drugoj godini to ti je Matematicka Analiza II.Da se ****** kakvi sve postoje.

Od literature bih ti preporucio sledecu knjigu "C++ Izvornik".Recenzent joj je Sasa Malkov koji mi je asistent na vezbama i mogu ti reci da je covek hodajuci kompajler (ovo mislim kao covek koji zna C++ ko bukvar, najozbiljinje ti pricam).Mada ta knjiga je malo i teza za citanje nekima ali sta sad kad je DOBRA i ima sve sto ce ti trebati u pocetku a i kasnije.Ako hoces da ucis kroz primere vidi knjigu "C++ kroz primere" od Sase Malkova (sad ispada da se cepim asistentu al boli me klinac za tako nesto).Imas je u knjizari Studentski trg.

Da sam na tvom mesto ja bih prvo naucio C ko covek.Nije puno tezak a moras da savladas pokazivace koji su u C-u mnooogo laksi za objasnjenje nego u C++,veruj mi znam.Bez pokazivaca ne mos' reci da si programer, a koriste se jer ubrazavju rad programa i stede memoriju.Ovo cisto kao primer.

Posle C-a uzmi C++ i delji i delji i delji i delji i tako u beskonacnost.
Ja trazim neku zbirku iz C++ ali bezuspesno.Ako neko zna gde ima nek sibne private.

Unapred se izvinjavam na greskama u kucanju.
pivonroll je offline   Odgovor sa citatom ove poruke