Citat:
Ocelot kaže:
Nintendo nije uneo ništa novo, već je postojeću tehnologiju implementirao najbolje od svih. Seti se Nintendove rukavice. A tu je i Sony. '95 ili '97 su prikazali isto to sa svojim džojpedom kada su igrali Warhawk. Dao sam link za taj klip nekoliko strana unazad.
Ovo sve doprinosi atmosferi. Šta je to uneo Nintendo? Super Mario 192 i Zelda 45. Do pre godinu dana niko se nije žalio na način upravljanja a sad odjednom samo Wii može biti zabavan.
LBP nema skoro ništa zajedničko sa Seamanom. Seaman može da se poredi u neku ruku sa Black & White. Jeste Seaman bio nešto novo ali to uopšte ne umanjuje inovativnost LBP. Razmisli samo koliko će različitih nivoa igrači osmisliti. Dodaj tome i izvrsnu fiziku i timski rad i eto zabave za sve.
|
Bilo kako bilo - novo je.
PowerGlove (ako se ne varam, tako se zvao) je bio preteca, ali ovo je daleeeeko naprednije i spustilo je tehnologiju u narod. Ipak se igre u buducnosti verovatno nece igrati u fotelji sa dzojpedom u ruci. Ovo sto je uradio Nintendo sa Wii konzolom je jedan korak blize onome cemu verovatno svi teze u igrackoj industriji - virtualnoj realnosti. Mali, ali znacajan korak...
Pa ako Nintendo nije uveo nista novo (Mario 258 ili 152. nastavak Zelde, kao sto si rekao), onda tek Sony i M$ nisu ama BAS NISTA novo doneli. Iste voznje, pucacine, tabacine sa poboljsanom grafikom. Sistem upravljanja - isti vec vise od 10 godina unazad. U odnosu na Nintendo, oni tapkaju u mestu i sminkaju vec istrosene i zastarele ideje. Ovo sto pricam je cinjenica, jer tuce, voznje, FPS itd. se sustinski jedne od drugih ne razlikuju. Jedino gde mozes da uvodis inovacije je nacin igranja, odnosno interakcije sa igrom koju je Nintendo podigao na visi nivo, dok su Sony i M$ samo "prefabrikovali" stare ideje i principe.
Inace, do pre 5 godina, svima su valjali CRT monitori, a sada odjednom ne valjaju i svi kupuju TFT... Ovo je analogija tvom komentaru vezanom za problematiku upravljanja u igrama...
Nisam ja ni rekao da SEAMAN ima bilo kakve veze sa LBP (sto sam i napisao malopre), vec sam naveo da su po nivou inovativnosti bar-a-bar.