Citat:
JCDenton kaže:
@DENSETSU
Moja poenta je da je PS2 bio toliko popularan ISKLJUCIVO zahvaljujuci tajmingu koji je imao - pojavio se pre XBOX-a koji je...
|
XBOX jeste bio najjača konzola te generacije, ali Sony je imao bolju strategiju i zato je pobedio. Ko je za šta kupio PS2 je nebitna stvar, bitno je da je svako imao neki razlog za to.
Citat:
"Katastrofalna" SEGA Saturn konzola je bila bezmalo 50% hardverski jaca od PS1 konzole...
|
Pogledaj prvo zašto je Saturn bio previše teža da bi se radilo na njemu. na početku je bio idealan za 2D igre ali ne i za 3D. Zato su na brzinu ubacili još neke delove čisto da bi moglo da se kaže da je jači. Zato si u mnogim igrama, koje su inače bile žalosne, mogao da naletiš na svakojake bagove kao što je na primer odbijanje džojpeda da radi iz čista mira, gašenje konzole i mnogih drugih.
Još jedan od mnogih razloga je taj što svi znaju da Sony svoje konzole za razliku od Microsofta i Sege podržava mnogo mnogo godina. M$ je XBox u roku od 4-5 godina ubio, sada izdaje treću verziju a za 2 godine možda vidimo i Xbox 720.
Citat:
A gde ti zivis, pa kupujes samo originale, pa "nije tvoj problem" sto ja "zivim od piraterija"...
|
A jel ti misliš da cela kompanja zavisi od Srbije, pa će zato propasti ako ovde proda 100 PS3? Kad mogu neki da svakog meseca menjaju telefone koji koštaju po 200-300e, ili da nadograđuju kompove na svakih nekoliko meseci, da idu na letovanja i zimovanja po 5 puta godišnje, zašto neko ne bi imao para da kupuje originale i da ima HDTV?
Citat:
"Uvrnuta manija" se manifestuje tako sto u Srbiji do pre 4-5 godina kada kazes konzola za igranje...
|
Sony je najzaslužniji za popularizaciju konzola. PS1 je pokazao da je mnogo više od obične zabave za decu kako se do tada mislilo. Pogledaj samo koliko nastavaka možeš da vidiš danas a koji su potekli sa PS1 i sve će ti biti jasno. 1 mali primer: Mnogi danas ne znaju da je Battlestations Midway nastavak igre Battlestations sa PS1.
PS2 je nastavio i prestigao slavu svog prethodnika a nadam se da će to uraditi i PS3.
Citat:
(kakav bedan pokusaj Sony-ja da proturi PS3 - "PS3 ce pomoci u pronalazenju leka za rak tako sto cemo umreziti na hiljade konzola...
|
A šta je u tome loše? Jesi li uopšte video rezultate koji su do sada postignuti? Evo ti neke informacije pa sam prosudi:
http://folding.stanford.edu/news.html
Stvarno mi nisu jasni ljudi koji na ovo mogu da gledaju kao na nešto loše. Jesu li vama igre najvažnija stvar u životu?
Citat:
Playstation 3 i njegov Cell procesor, u koji se Sony toliko kune, nije optimalno resenje za igre, sta god ti mislio...
|
Jesi li ti programer u nekoj kući pa tvrdiš ovo? Jel zato M$ sada izdaje dodatke za svoju konzolu? I logično je da će portovi sa X360 izgledati lošije na PS3 jer se developeri ne trude da je optimizuju za jači sistem.