Prikaz jedne poruke
Stara 12.2.2025, 0:32   #47
PinociO
Veteran

Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 464
Zahvaljeno 268 puta na 168 poruka
Određen forumom Re: Svet kompjutera 2/2025

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
Šta misliš, koliko je vremena trebalo autorima (nije jedan sigurno) da izvrte sve testove na svim tim mašinama?
Šta misliš o logistici?
Šta misliš o dobiti?
Šta misliš o razlici sistema u kome se nalazi pomenuti časopis i SK?
Citaoci SK (bar na forumu) deluju kao veoma skromni, tolerantni likovi.
Ubedjen sam da bi pozdravili bilo kakav pomak, da bi pozdravili i najmanju zelju (za unapredjenjem SK) koju bi primetili.

Da pokusam da odgovorim:

Potpisan je jedan autor koji je pisao tekst, i jedan za ilustracije. E sad, bas je i meni zanimljivo pitanje koliko njih mislis da je radilo na tome i koliko im je trebalo vremena?
Citaoci SK mislim da bi bili zadovoljni poredjenjem samo 3 modela, verujem da bi i to bio ogroman pomak.
Ne znam sta podrazumevas pod logistiku?
Sad gledam vise imena se nalazi u sekciji "o casopisu" na SK stranama nego kod njih. Sad sto kod njih ocigledno svi rade, jer glavni urednik recimo uvek pise uvodnik i kolumnu.
Ili mislis na logistiku plasiranja casopisa? I tu ne verujem da su u boljoj poziciji od SK, jer cela Hrvatska je ostala bez distributera stampe i samo je pitanje kada ce stampa prestati da se pojavljuje na kioscima.
Nigde nije bajka. Al opet... ustvari, bolje da cutim, jer cu u odredjenom trenutku biti pogresno shvacen i onda sve ode u kontra smeru.

Dobit? Mislis na dobit od prodaje casopisa? Mislis da je tamo lakse ostvariti dobit nego ovde? Ponudi se kvalitet od papira do stiva i ubedjen sam da visoka cena nikom ne bi bila prepreka. Evo ti moj primer gundjao sam ovde na povecanje cene, jer smatram da je neopravdano (odnos cena - sta casopis nudi), ovi su digli cenu 1.9e, ni na sekund nisam pomislio da odustanem od dalje nabavke.

Ovo zadnje (sistemi), mislim da ni jednima ni drugima ne cvetaju ruze. Samo se se neki ucaurili, a neki se malo vise trude.
I da ne bude da je sve ovde trulo, pre odredjenog vremena sam pohvalio Oluju, jer se primeti da se on ne stedi mnogo i da vise nego korektno i ucestvuje na forumu, sprema emisije, i predstavlja televizore kada mu padnu saka. Misljenja sam da nijedna kritika ovde nije zlonamerna, ali isto tako nije ni bez razloga. 40. rodjos, pocetak godine, zar nije mogla da se pokrene neka ideja o redizajnu casopisa, grafickom unapredjenju, uvodjenjem novih kategorija, izbacivanjem suvisnih... Milion ideja mi se vrzma po glavi, a sto je najveca fora uopste ne treba da se izmislja topla voda, vec samo da se od drugih casopisa iz celog sveta mazne po nesto kvalitetno.
PinociO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku PinociO na korisnoj poruci:
mike (12.2.2025)