Nosferatu
Nikad u suštini nisam odgledao Nosferatua, ni onog iz 1922, ni jedan rimejk posle, niti znam njegovu povezanost sa Draculom Brem Stokera, pa ne znam da li je izrazita sličnost ovde sa Draculom nešto što je oduvek bilo tako ili je to samo ovde.U svakom slučaju groteskno kao što je i The Witch bila, i baš se vidi sličnost u mnogim scenama.Kome se svidela Veštica, svideće mu se i ovo.Ne toliko strašno koliko jezivo i teško za gledanje na momente.Grof Orloc priča za sebe. Na momente strašan, na momente komičan. Brci tokom vekova održavani bolje nego bilo koji drugi deo tela.Na momente kao i da je lik iz neke video igre.Moram da priznam da mi se puno više svideo prvi deo filma tj. dok se radnja filma u potpunosti ne vrati tamo odakle je i počela.Malo je bilo previše siumalicija požude i samih činova za moj ukus.Izvedbe svih glumaca odlične što se mene tiče.Naracija samog grofa itekako upečatljiva iako mi je na momente predstavljalo poteškoću da ispratim kompletan taj starinski izgovor.Scenografija, kostimi i ta skoro crno bela prezentacija perfektni, opet, pogotovo u prvom delu filma.