Prikaz jedne poruke
Stara 18.11.2023, 7:28   #10
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
Određen forumom Re: RTX 3060 12gb ili RTX 3060 Ti 8gb

iako je uzasno sto se oslanjaju na njega, DLSS po meni vredi svake pare.
DLSS performance je verovatno negde na nivou FSR quality, ili ako formulisemo to jos bolje - za isti kvalitet slike sa upscalingom donosi znatno vise frejmova od FSR-a. umnogome, bar meni, nadoknadjuje razliku u ceni koja je na strani AMD-a.

mada, kako nvidia skrtari sa vramom, videcemo za sledecu kupovinu. ako ne racunamo nakaradnu rtx 4060 ti od 16GB, najjeftinija nova nvidia kartica sa preko 12GB VRAM-a je nesto tipa 1.200 evra, eeeej!

ako nista, zbog toga smatram da nema razloga za brigu da ce 12, 10, pa i 8GB VRAM-a biti premalo jos neko solidno vreme.
mislim da preko 80% gejmera trenutno ima kartice sa 8 ili manje VRAM-a, a dobar deo u ovih ostalih 20% imaju 10 i 12 i to uglavnom ne na jacim kartama.

cene su dosta usporile napredak igara, kao i ovaj RT, koji jos uvek nije vredan resursa koje trosi.
iako imam nvidia karticu, RT me nije zanimao kao (jos jedan) buying point. mada ajde, simpaticno je bilo videti ga na delu u nekoliko igara. da se proba malo. a u novijim ubija i 4090, tako da sve i da hocu.....
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Koreli A. (18.11.2023)