tema: Starfield
Prikaz jedne poruke
Stara 30.9.2023, 15:53   #396
dax011
Član

Član od: 29.12.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 33 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: Starfield

Sinoć sam nabio 200 sati u igri i napisaću vam moje viđenje stvari. Da počnem od hardvera jer će da vam približi sliku koliko je igra zapravo smeće. Dakle, ja je igram na: i7 13700, RTX4070, 32GB DDR5 rama, monitor je moderan LG UltraGear 32" FHD@165Hz (bio je "preporuka urednika" u jednom od štampanih izdanja SK-a), ali je i dalje 1080p iako moja konfiguracija može da tera većinu naslova na 2k 1440p lagano, ali sam se zbog maksimalnog broja frejmova ipak odlučio da "ostanem" na FHD i stoga taj izbor monitora deluje kao "prirodno" rešenje. Automatska podešavanja u toj igri su mi stavila sve na "medium" pretežno sa nekim detaljima čak na "low" što je totalni apsurd za hardver koji tera mnogo ozbiljnije igre od ove (grafički intezivnije) na "high" i "ultra". Idemo dalje, glavna linija zbivanja tj main quest za Konstalaciju - ne mogu da završim jer je jedna od misija negde na 2/3 kampanje potpuno slomljena i ne može da se pređe, ajmo dalje, prelazim na "glavne sporedne" misije i uspevam da završim kampanju za Freestar rendžere i dobijem njihov brod, uspevam da završim glavnu liniju zbivanja za UC i postajem "građanin prve klase" i tu sve opet staje, čim sam prešao na rešavanje priče za Vengard (vojsku od UC-a) dolazim do misije koja je slomljena i ne može da se pređe, prelazim na Ryujin Industries i kod njih isto kao i za Vengard uspevam da dođem negde do pola i tu nailazim na misiju koja je izbagovana i ne može da se pređe. Napokon odustajem od igre, s'obzirom na sve što sam vam ovde ispričao igra je u nekom pre-alpha stanju i samo je delimično igriva, uopšte ne treba da se patite kao ja i da se nervirate, ovo će u najboljem slučaju biti ispeglano i igrivo za godinu dana od sad, možda čak i dve, zavisi koliko će trebati moderima da je poprave jer Bethesdu kao i obično zabole za igrače. Strašno sam razočaran, imao sam velika očekivanja i potpuno su se izjalovila... Ako nećete da se nervirate, zaboravite na ovu igru godinu-dve, neće pre toga biti igriva sigurno.
dax011 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 6 korisnika se zahvaljuje korisniku dax011 na korisnoj poruci:
director (1.10.2023), galebns (30.9.2023), Marko Radonjic (6.10.2023), Stenmark (1.10.2023), Vladimirus86 (30.9.2023), Ziginho (30.9.2023)