Citat:
Laskaris kaže:
Naravno da znam sta je inverter klima ali pisati o potrosnji klima uredjaja reda velicine 18 W je besmislica. Covek verovatno i nije mislio na klaican klima uredjaj.
|
Kod mene merac ponekad pokazuje 16W, nije besmislica. Klima nije ugasena, unutrasnja turbina radi na najmanjem broju obrtaja ali kompresor u spoljnij jednici je iskljucen jer klima "procenjuje" da nema potrebe vise da radi, temperatura je vec pola stepena van zadate.
Cak i kada pokrene kompresor potrosnja od 150-200w je skroz normalna pojava na hladnjenju. Tih 350W koje spominjes je modulacija na grejanju prosecne dvanaestice, na hladjenju je to daleko manje.
Ne, "stand by" je kada iskljucis klimu preko daljinca ali i dalje je ustekana u zid, tada je potrosnja starih klima oko 30W. Moja 24-ka trosi 1W na stand by rezimu, provereno meracem.

Tih 18W pokazuje kada radi displey, unutrasnja turbina i senzori, klima radi, nije vazno kako ali radi.
kada bi stao pored 24-ke koja trosi 1.2Kw na hladjeju ukocio bi se posle par minuta, ne znas kakav je to tajfun, hehe.