Citat:
Cracked But Whole kaže:
To je taj mentalitet - bilo je bolje pre nego sad 
|
Ponekad ponešto stvarno jeste bilo bolje. Mogli bismo lako da nađemo nekoliko žanrova koji su opasno degradirani ili gotovo izumrali. Ako si ljubitelj poteznih strategija sa hexovima kao ja, čemer i jad. Survival horor sa zagonetkama više ne postoji npr. Prešao je u akciono krljanje i nikada se nije vratio. RPG se zlostavlja da obogaćuje igre kojima ne treba na način koji im ne pomaže... ali odičnih igara u mnogo žanrova i dalje ima i evo pominju se kroz temu neke koje će defintivno ostati u holu slavnih poput Souls igara, TLoU, gomile indie naslova. Jbt, ko bi rekao da će prelepi 2D platformeri svih vrsta i senzibiliteta da cvetaju, a cvetaju.
Ta priča da je baš sve bilo bolje nekad me uvek podseti na mog dedu koji je tvrdio baš za te slatkiše koji su nama obeležili detinjstvo (Plazma, Jaffa, Eurokrem) da su jeftina kopija nekih ručno mešenih orasnica koje je on jeo jednom mesečno u jedinoj poslastičarnici u čaršiji. I naravno da one nove orasnice nisu tako dobre. Tvrdio je on i da je meso neukusno, pa još tamo krajem 90-ih uzeo da gaji neku staru sortu svinjčeta, hranio ga po starinski na livadi i žirovima. Na kraju umesto u frižider nabio to meso u tegle zalivene mašću jer se tako nekad čuvalo... i na kraju opet zaključio da i dalje nije ukusno. Ni pomislio nije da mu psihičko stanje i apetit nisu isti sa 75 kao što su bili sa 25 kada je mogao da pojede masan džak onako umoran na kraju radnog dana kao poljoprivrednik/građevinac.
EDIT: A to gledanje kroz ružičaste naočare i sećanje samo lepog imam i ja... dok ne pokrenem SNES emulator da probam nešto novo... i shvatim da je 9 od 10 igara neki krš i loša kopija neke slavne koja je sa razlogom bila slavna.