23.7.2021, 13:37
|
|
Banned
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
|
Re: nVidia Ampere
Citat:
NastyB kaže:
Ima istine u tome.
Zadnjih par meseci pratim Američko tržište preko Newegg ili E-bay, Nemačko preko Geizhals-a i, naravno, naše.
Mene je, lično, zanimala 3070 TI (jer nisu "kopale"). U Americi je haos što se toga tiče, ali u Nemačkoj je čim bi neko postavio cenu ispod 800€ nestajala bi u roku od par sati. Radeoni ispod 1000€ takođe. Tih dana sam shvatio da ljudi koju prodaju polovne stvari na KP nisu baš najčistiji "ispod skalpa". Korišćene kartice su prodavali debelo iznad cene novih koje mogu da se nađu u prodavnicama.
Kada se kod nas u jednoj firmi pojavila 3070TI sa cenom od oko 97.000 i kad sam ih kontaktirao već su rasprodali svih pet komada koje su imali na stanju. Šanse da se u skorije vreme cene vrate u normalno stanje su ekstremno male. Potražnja je velika i ljudi u normalnim državama ne žale pare da neki novi lokdaun ne dočekaju da ne igraju igre onako kako Bogovi tehnologije zahtevaju.
Naravno, i ja sam zbog toga šta sve može da se desi morao malo da se izbečim za RX 6800, ali ne žalim ni sekunda šta god da bude. Jer neko vreme su cene padale gotovo svaka 2-3 dana, a ovakve se drže već 2-3 nedelje. A već se najaljuju novi karantini...
|
Ja bih na tvom mestu uvaljao 6800 dok jos drzi ovakve cene! Moje misljenje...
|
|
|