Citat:
doctor kaže:
AMD debelo kaska zadnje 4 generacije - čak i kad su konkurentni po performansama onda zabrljaju na polju drajvera ili (faktički uvek) imaju veću potrošnju.
|
Imao sam 5850 i R9 270X i drajveri NIKADA nisu radili kako treba na svim igrama. Danas imam 5700XT i čudim se kako drajveri rade normalno ma koju igru pokrenem. Stara Mafija, KotOR...sve radi bez problema. Izgleda da se i tu malo popravljaju, bez obzira na probleme koje je NAVI imao u početku.
Citat:
doctor kaže:
Mislim da ni sad nema nikakve šanse da se AMD povadi. Razlog što je Nvidia sada spustila cene je što niko normalan nije radio upgrade sa 1xxx na 2xxx a plus eto čisto kad dođu AMD-ove mid-range kartice da budu konkurentni i njima
|
ATI/AMD je odavno itgubio "trku" u tom najvišem segmentu od strane Nvidie i sad udaraju tamo gde se najviše zarađuje, a to je neki srednji/viši srednji segment grafika. Da nisu napravili džumbus sa drajverima na početku i sa užasnim kulerima na fabričkim kartama, sada bi pričali o totalnom primatu AMD-a u tom segmentu. 5700XT je za nijansu, nekih 5-6% sporija od 2070 super, a mnogo je jeftinija od nje.
Ali, valjda se uče na greškama. Istina, ima jedva mesec dana do Ryzen 4000 i NAVI 2 predstavljanja, a gotovo nikakve informacije nema o tome, što je baš začuđujuće. Kao da AMD sprema neki "blitzkrieg" pred pojavu novih konzola.