Prikaz jedne poruke
Stara 3.9.2020, 9:00   #62
NastyB
Banned

Član od: 20.8.2007.
Zahvalnice: 164
Zahvaljeno 902 puta na 538 poruka
Određen forumom Re: nVidia Ampere

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
AMD debelo kaska zadnje 4 generacije - čak i kad su konkurentni po performansama onda zabrljaju na polju drajvera ili (faktički uvek) imaju veću potrošnju.
Imao sam 5850 i R9 270X i drajveri NIKADA nisu radili kako treba na svim igrama. Danas imam 5700XT i čudim se kako drajveri rade normalno ma koju igru pokrenem. Stara Mafija, KotOR...sve radi bez problema. Izgleda da se i tu malo popravljaju, bez obzira na probleme koje je NAVI imao u početku.

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Mislim da ni sad nema nikakve šanse da se AMD povadi. Razlog što je Nvidia sada spustila cene je što niko normalan nije radio upgrade sa 1xxx na 2xxx a plus eto čisto kad dođu AMD-ove mid-range kartice da budu konkurentni i njima
ATI/AMD je odavno itgubio "trku" u tom najvišem segmentu od strane Nvidie i sad udaraju tamo gde se najviše zarađuje, a to je neki srednji/viši srednji segment grafika. Da nisu napravili džumbus sa drajverima na početku i sa užasnim kulerima na fabričkim kartama, sada bi pričali o totalnom primatu AMD-a u tom segmentu. 5700XT je za nijansu, nekih 5-6% sporija od 2070 super, a mnogo je jeftinija od nje.
Ali, valjda se uče na greškama. Istina, ima jedva mesec dana do Ryzen 4000 i NAVI 2 predstavljanja, a gotovo nikakve informacije nema o tome, što je baš začuđujuće. Kao da AMD sprema neki "blitzkrieg" pred pojavu novih konzola.
NastyB je offline   Odgovor sa citatom ove poruke