Re: SSD hibernacija ?
Ja sam do skoro imao problem da mi hibernacija i sleep nisu radili kako treba pa sam skoro odradio Windows Update i flešovao novi BIOS i proradilo sve kako treba.
Pored toga posle se računar budio sam od sebe često. Može biti da je kod tebe nešto slično slučaj.
Za početak: Control Panel\System and Security\Security and Maintenance\Automatic Maintenance.
Tu štikliraj "Allow scheduled..." pa rokni OK. Pa onda uđi opet u to podešavanje pa ga isključi pa rokni OK. Ako je već uključeno onda isključi pa uključi pa isključi.
Nakon toga idi u Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\Edit Plan Settings. Idi na "Change advanced power settings". U kategoriji "Sleep" pronađi "Allow wake timers" i stavi na "Disabled" pa Apply. Pa "Enabled" pa "Apply" pa opet "Disabled" pa OK.
Sve ovo mora da se uradi tako (barem sam ja morao) jer drugačije neće da upamti setovanja iz prve.
Zatim pokreni cmd.exe kao Administrator i kucaj komandu:
powercfg -waketimers
Dobićeš spisak aktivnih waketimera. Okači ga ovde u temi.
U Task Scheduleru se većina njih može isključiti. Čest uzrok su taskovi u Task Scheduler Library\Microsoft\Windows pa "Update Orchestrator" i "rempl" folderi. Treba ući u svaki task pojedinačno pa "Conditions" tab i tu isključiti "Wake the computer to run this task" pa OK.
|