Citat:
analayzer kaže:
Ako hoćete ispravno da uradite onda to ide ovako. Morate dignuti sistem sa nekim partition boot managerom kakav je Akronis Disk Direktor ili MiniTool..... Jedva nađoh nešto free ali se mora praviti kada se program instalira jer traži sdk za win pe ali to on sve sam odradi ako znaš kako https://www.disk-partition.com/download-home.html Tada se napravi mala butabilna particija od 100mb i postavi se kao aktivna. Pored nje se postavi druga primarna za xp operativni debela koliko želite i pored treća primarna za windows 7. Tada se prvo instalira XP operativni i izabere se particija za XP kada se xp instalira onda se ubaci disk za win 7 i izabere se u meniju particija za Win 7. Kada se Win 7 instalira dobija se boot meni sa opcijama XP ili win 7. Pošto se boot fajlovi nalaze nalaze na prvoj maloj particiji lako ih je bekapovati nekim softverom kao što je Makrijum ili Acronis true image ili slično. Tako da ukoliko dođe do problema lako se popravlja. Svojevremeno sam imao po tri Windowsa instalirana plus Linux.....
Inače sa EasyBCD u opciji Add New Entry Treba dole izabrati particiju gde je Windows instaliran i stisnuti Add Entry. Peace of cake.

|
Hvala analayzer našao sam easyBCD i ponadam se biće lako ali meni u Sedmici u My computer pokazuje da imam samo jednu particiju ovu C sa koje radim. Ja u stvari imam 2 particije i na jednoj ja Win XP ali je "sakrivena". U easyBCD sam birao D ali me obavještava o grešci. Može li se šta uraditi preko disk menadžera na /-ci. Zaboravio sam gdje je on.