Prikaz jedne poruke
Stara 4.9.2017, 20:30   #171
caine
Deo inventara foruma

Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
Određen forumom Re: Da li ste planirali da prestanete sa igrama?

Slazem se, Aibo. Licno, odigram poneku igru tu i tamo (imam i periode od po nekoliko meseci kad se samo tim hobijem bavim), ali zbog nedostatka vremena, draze mi je da se fokusiram na filmove/serije, jer mi je to podjednako zabavno kao igre, a i osecam se lepo zbog tog duhovnog razvoja Inace, meni su Die Hard i Escape from NY mnogo vise od puke zabave...

Citat:
Cracked But Whole kaže: Pregled poruke
Time sam hteo reći da nije bitna sadržina, već način na koji čovek tu sadržinu čita. Igra ne mora da ima bilo kakve tendencije koje će podsticati "duhovni razvoj" čovekov; on sam može da dođe do nekih uvida čak i bezumnim igranjem neke pucačine, al kažem, najviše to zavisi od osobe, ne od contenta.
Bitan je nacin na koji covek cita sadrzinu, ali ta sadrzina treba da bude dovoljno kvalitetna da te podstakne na duhovni razvoj. Naravno da nekog moze da oplemeni i igranje bezumne pucacine, ali takvi slucajevi su u manjini. Pa, ne mozes da kazes da, ne znam, Doom ima vise potencijala za to od Taxi Drivera? Dakle, zavisi od osobe kako ce tu sadrzinu da procita, ali je istovremeno i izuzetno bitno da tu ima sta da se procita

Sto veci kvalitet dela u tom pogledu, to je i veci potencijal za duhovno uzdizanje. Objektivno filmovi, knjige itd. nude mnogo vise potencijala za tako nesto, jer i mnogo vise polazu na to od igara, koje se velikom vecinom zasnivaju na mehanickim sistemima, a i kada pokusavaju da budu vise "umetnicke", to im cesto ne polazi za rukom...
caine je offline   Odgovor sa citatom ove poruke