Prikaz jedne poruke
Stara 15.11.2016, 15:25   #37
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 352
Zahvaljeno 391 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof
Određen forumom Re: Uveo petočasovno radno vreme i firma mu je PROCVETALA

Citat:
helen kaže: Pregled poruke
Ma hajde, kad bi se to tako plastično posmatralo. Znaš li ti da priviligije, veze i kontakte koje ima običan pisar iz nekog ministarstva, neki baja-menadžer iz privatnog sektora može samo da sanja.
Kao bivsi obican pisar iz drzavnog preduzeca koji je zapalio zbog plate od 200 evra zivo me interesuje kakve sam to privilegije propustio da iskoristim

Sem toga nisu ni radnici toliko krivi zbog tragicne usluge koliko nasi zastareli propisi i gluposti. Ne znam kakva je situacija sada ali pre par godina kad sam ja I dalje radio morao je da se stampa svaki e-mail, zavede u dostavnu knjigu (rukom, pisano) odstampa u 5 primeraka i zavede u pisarnici, arhivi itd... Odgovaranje na mail sa prostim da ili ne je posao od 20 minuta.

Sposobini ljudi koji su mogli tu nesto da promene su zapalili zbog jadnih plata, pogledaj samo ko su sada direktori firmi, pola njih su unapredjeni iz vozaca i slicno, nemamo nikakav kadar u drzavnoj administraciji i javnim preduzecima i sve je gore.

Sto se poreza i doprinosa tice stvarno su preveliki, muka mi je da placam obavezno zdravstveno i da onda cekam na red cetiri sata iza gomile neradnika i lezilebovica. Trenutno imam odlicnu platu, za pare koje mi uzima drzava moj buraz u svici kad ode kod doktora zavrsi sve zivo za dan, ukljucujuci I kad je imao probleme sa kamenom u bubregu. Ultrazvuk odmah kod doktora opste prakse (tamo te stvarno lece ne sluze samo da ti prepisu antibiotik sa vrata), odmah zakazana operacija za sutra. Ja da uzmem bris grla treba da cekam 3x po 3-4 sata. I onda odem i platim kod privatnika.

Pola naseg poreza odlazi da namiri propale fabrike i preduzece, poljoprivrednike koji godinama gube X para zato sto ne mogu da uloze trecinu te cifre u navodnjavanje. I treba sve privatizovati za dinar. Svako od nas i dalje kuka kako mu drzava nije pomogla.

A koji kog da politicar kaze da treba da presecemo sva ta komunisticka *****a nece dobiti na izborima nikada. Koji god politicar digne platu makar sefovima i direktorima javnih preduzeca da privuce nekoga kvalitetnog da proba da sredi zastareli sistem nece dobiti na izborima nikada. Tako da smo zaglavili sa ovim demagozima i kriminalcima dok ne propadnemo skroz.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke