Prikaz jedne poruke
Stara 16.9.2016, 18:51   #187
madmarko
Član

Član od: 30.10.2011.
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Intel i5 2500k OC?

Jeste, zato ga vecina i ostavlja na 4.5 sa vazdusnim kulerom, da imas vodeni to bi bila druga prica. Za neke programe, mozda bi i bila neka razlika izmedju 4.5 i 4.8 , ali i dalje mizarna, za igre razlike skoro da i nema. Vec sam ja to istrazio i ovde na forumu, a i na stranim popularnim OC sajtovima, pa eto da ti podelim iskustvo Npr konkretan primer sto je neko naveo, kada je drugi od forumasa pitao koje je poboljsanje od 4.2 do 4.7 ghz, i odgovor je 11% za CPU zahtevne programe, a za igre tek 4 do 5 %, tako da od 4.5 do 4.7 ili 4.8 ne bi bilo ni 2%. Kazem ti, ja neku veliku razliku nisam primetio ni sa 3.3 i sada sa 4.6, nazovi me ludim ali tako je Mozda bi bilo razlike u cpu zahtevnim igrama, ali opet veoma mala razlika.

Inace primerak ti je solidan, nije da "nije neki", slicni su nam procesori moji je tik za malo bolji, i obojica smo u zlatnoj sredini. Jeste da ima onih koji mogu sa 1.29 da postignu 4.5 i u odnosu na to losi smo, ali ima i onih koji ne mogu ni prici do 4.5, tako da uzivaj

To sto trazis, ne verujem da ce ti iko napisati, zato sto tu zavisi mnogo faktora. Npr to sto pricas 130%, to kod mene nema, kod mene je skroz drugacije. Negde je po lvl-ima, negde u procentima, kod mene ima samo enabled i disabled Ako mislimo na istu stvar Tako da je najbolje da na google ukucas svoju maticnu, probaj i sa procesorom, sigurno ima neki tutorijal konkretno za tvoju kombinaciju, npr za moju ima i dosta tutorijala, cak i youtube videa. Tako ces najbolje i nauciti. I nemoj uciti napamet, ipak procitaj malo sta znaci vcore, sta znaci llc, sta znaci vtt, itd. Jeste da si laik, i ja sam, ali kada procitas i udjes malo u taj svet, posle nekog vremena ces postati koliko toliko iskusniji. Vidi mene, do pre godinu dana nisam znao sta znaci OC, procitao sam dosta o tome i sada me evo solim tebi pamet Tebe ce malo zezati jedino to sto slabije znas engleski, ali probaj sta da ti kazem
madmarko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke