Citat:
Stenmark kaže:
Streaming tekstura/objekata i draw distance se ne moze promeniti preko ini fajla.Oni su predefinisani u samom enginu.Samo ces situaciju napraviti gorom sto ti se vec i desilo. Ne moras da reinstaliras igru,samo izbrisi ini fajl i pokreni igru opet.
Za bolji draw distance i malo manje pop in-a postoji Increased LOD mod ali jos uvek nije updejtovan za zadnju verziju igre ali radi.
INI tweakovi za senke funkcinisu ali su toliko neprimetni ingame tako da ih ne vredi koristiti za FPS drop koji prave.
Najbolji ini tweak je za GrassDistanceScale i GrassDensity gde se kontrolise draw distance vegetacije i njena gustina.Utice na performanse ali razlika je ogromna. Vise vredi koristiti ovaj tweak nego recimo hairworks.
|
Probao sam sa user.settings fajlom koji mi je poslao Cainite, no dice, iste probleme sam imao sa senkama kao i pre toga.
Odradio sam verifikaciju fajlova, nesto je menjano ne znam sta, skinuto je nekih 7.6MB preko GOG Galaxy, iskakali su mi prozori za .NET distributables. Posle toga sam probao ponovo sa fajlom od Cainite-a, nije bilo poboljsanja.
Onda sam obrisao user.settings i user.settings.bak, startovao igru, podesio iz menija opcije koje meni odgovaraju, ucitao save poziciju i opet isto sr*nje, da prostite.
Nisam izgleda obratio paznju do sada, ali se sad senke kod NPC-a izmene kad sam na 5 koraka od njih. Ovo bih sigurno primetio kada sam igrao igru prosle godine, imao sam dva playthrougha uz pauzu od dve nedelje izmedju, potrosio oko 220 i kusur sati. Da je ovo postojalo ranije mislim da bi mi definitivno upalo u oci, jer je stvarno eye-sore da na nekoliko koraka senka koja deluje tanko i bez nekih detalja odjednom postane 50% veca po povrsini i lepo pokazuje obris haljine (kad je u pitanju zenski NPC), dok na razdaljini vecoj od tih 5,6,7 koraka deluje kao da ne pripada zenskoj osobi nego muskarcu. Prilazim NPC-u i gledam senku, odjednom - PUF - senka promeni oblik i velicinu. I sve to sa Shadows na Ultra, bez rucno upisivanih tweakova u user.settings, tj. sa frishki generisanim user.settings fajlom koji napravi sama igra kad podesim opcije.