Prikaz jedne poruke
Stara 19.5.2016, 13:25   #128
Renner
Starosedelac

Član od: 18.3.2013.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 365 puta na 235 poruka
Određen forumom Re: nVidia Pascal

Da, ni meni nije jasno šta imaju ljudi od bacanja u nesvijest za nečim što nikad neće vidjeti ni uživo, bar dobar dio ljudi. Znam jednog lika koji je sigurno uzima i nekako će preko firme zaobići poreze i ostale džidža-bidže, možda čak uzme i dvije, i ja ga razumijem. U takvim uslovima možda bih se i ja odlučio za tako nešto. To je sasvim ok karta u mojoj knjizi, ali ništa više od toga. Da je najbrža jeste, ali sa strane tehnologija ne donosi neki napredak, ali zna naplatiti 50-100$ više u odnosu na prethodnu generaciju, s tim što u novom proizvoljnom procesu dobijaju više čipova po waferu nego ikad. Meni je jasno da se nV mora porbrinuti da investitorima obezbjedi rast, ali zato što to razumijem ne znači da se trebam sageti, već upravo obrnuto.

Kakav je hajp bio za Maxwell a gdje je sad, pati se sa "rebrandeonima" generacije 2013. A najveću cijenu su platili upravo vlasnici Maxwella. A oni koji imaju Titan X ne jednom nego bar dvaput. Smiješ se ljudima koji uzmu 1000€ (i više kod nas) kartu, drugi brane ko ima platiće nije ga briga za cijenu, a onda za par mjeseci izađe 980Ti sa super OC sposobnostima za gotovo pola iznosa, a sad još i ovo. Ko reče nV karte drže super cijenu i mogu se dobro prodati? Sad su maltene obezvrijeđene, po ebayu se daju za budzašto. Jedino možda kod nas gdje se cijene dobro drže vječito, a novi proizvodi samo još više koštaju. I to opet možda.
Renner je offline   Odgovor sa citatom ove poruke