Citat:
darkowozzd kaže:
imam par pitanja,
kolko sam upucen , moja graficka (gtx 650) podrzava directx12 ,
zanima me koji su naslovi najavljeni da ce imati directX 12, i sta ce mi to konkretno doneti?  nisam mnogo citao o directx12 tako da.. jelte 
|
Tvoja graficka delimicno podrzava directx 12, odnosno 11_1 nivo funkcije, po ovoj tabeli mozes videti koje karakteristike tacno ima, koju tehnologiju

Tvoja je Kepler, mislim.
Oni brojevi u poljima pretstavljaju Tier, ima ih tier 1,2,3 odnosno kvalitet tehnologije iz polja kojem pripadaju, primer: "Resource Binding" AMD u prvom polju ima tier 3 ,a nvidia tier 2 ,otprilike za jedan nivo nesto jacu tehnologiju ima AMD.
Jedina graficka koja "potpuno" podrzava dx12 hardware-ski je Maxwell 2.0 serija, odnosno od GTX970 pa na gore. Ali stavio sam pod znacima navoda "podrzava" zato sto ne koristi dx12 za ono sto je namenjeno, tj. da rastereti procesor i da se dobiju 30%+ vece performanse, to imaju AMD graficke u vidu "Asynchronous shaders" u svojoj GCN arhitekturi. Oni omogucavaju GPU da uporedo rade zadatke, ali nezavisno jedni od drugih i time rastereti gpu load.
Tako da Maxwell 2.0 ima sve cool dx12 dodatke, kao Conservative Rasterization i Raster Order Views, to mozes da proguglas, da ne razvlacim post, mada nije ni vazno, jer tvoja graficka to ne podrzava, kao ni AMD, uglavno to je za osvetljenje i senke vezano.
Tako da, svi nesto podrzavaju, ali u sustini niko u potpunosti, ali sad izlaskom dx12 mislim da ce od sledece serije grafickih kartica iskoristiti sve te pogodnosti dx12, ali i same graficke moraju biti jake, jer je dx12 gladna zver i ni "Asynchronous shaders" to ne mogu da isprate, ako je sama arhitektura slaba.
Ko god se odluci na kupovinu grafickih, bolje da saceka izlazak sledece serije, po glasinama i AMD i nVidia spremaju nesto dobro.