@todos:
Znaš kako, sve je pitanje ko ti opali čvrgu ili ti zapreti prstom. Ako je neko tipa petogodišnjaka, lupićeš mu ćušku. Ako je neko slabiji od tebe, dobiće od tebe dve čvrge. A šta da radiš kad ti dođé kalibar Muhame Alija u punoj snazi i zapreti ti prstićem čija veličina je ko poveći ćevap?

Ne znam za tebe, ali ja bi se povukao, za svaki slučaj.
E sad, oko nuklearnih udara. Svojevremeno, u SAD su deca, kao i u onom SSSRu, pa i kod nas, učili decu u školama kako da se sakriju od nuklearnog udara. Pamte mnogi koji su bili u vojsci komandu nuklearni sa desna. Tek mnogo kasnije jedan od generala SAD je to lepo objasnio: niti smo mi hteli da nuklearno ratujemo niti je moguće pripremiti nekog za to. To je bila poruka onoj drugoj strani da smo spremni i na to. Tako treba i da se uzmu izjave Putina o nekom nuklearnom udaru ili američka razmatranja oko toga. Pitanje je koje je namenjena poruka da su spremni i na to. ISISu? Čisto sumnjam. Ili ti kaki, samo je pitanje kome pokazuje efekte minulog rada. Pa na to dodajte da je neko sve to "preveo" da "narod razume" i dobijamo plašenje ljudi. Opet usput rečéno, takvo izazivanje panike i dizanje tenzija ako se ne varam po definiciji spada pod terorizam nad ljudima. Manji primer gde smo doterali.
@toxic:
Mnogo priče je bilo da će dogovor između Turske i Rusije promeniti nešto. Pokazuje se da je Turka preterala u pokušaju ucene Rusije, i previdela da je EU ignorisala sporazum oko Turskog toka iz sopstvenog interesa. Evropi treba gas i ona j etoga svesna. Kad su preterali EU je reagovala promptno, ugovor o Severnom toku II i tad je bilo jasno da će biti problema. Turska je tad izgubila pare iz džepa. Verujem i da je to imalo uticaja na Erdogana kad je donosio odluku. ili odluke. Ne zaboravimo, posle toga, ne dugo, EU je dobila izbegličku krizu i platila je reket, dala pare. Bezobrazluk se isplatio. I to treba uzeti u obzir u ovoj igri. Jednostavno, previše široka igra. Sad je pitanje da li se Turska preigrala.