Prikaz jedne poruke
Stara 24.4.2015, 13:32   #5
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
Određen forumom Re: Koji procesor?

Citat:
buraz kaže: Pregled poruke
Vidim da je kod Madjara jeftniji citavih 30E. Kontam da se procesori ne kvare, ali da li se isplati rizikovati garanciju za te pare?

Jos nisam kupio, a i dalje se dvoumim da li uzeti i5-4690K/i5-4670K uz Z97 matcinu, ili jednostavno lupiti upgrade na ovu maticnu sto bi me mnogo jeftnije izaslo. Brine me to sto je i5-3470 procesor iz 2012.
Koliki bi bio porast performansi sa overklokovanim Haswellom (preformulisano pitanje)? Da vidim da li to opravdava plus 18.000 u ceni. Ako ne opravdava, definitivno uzimam IB.
P.S. Do sada nikad nisam OC-ovao procesor, ali ako bih dobio dosta time, pokusao bih. Da napomenem, zanimaju me real-world performanse, a ne benchmarkovi.

Узми i5-3470 слободно. Невероватно мало су процесори напредовали у последњих пар година (од Sandy Bridgea), тако да то што је тај процесор из 2012 - па шта? Радиће одлично.

Ако имаш пара, била би наравно много бржа варијанта са неким -K моделом уз Z97, добар кулер (3500 динара +) и онда оверклок... Али се то никако не исплати. Стави, дакле, тај i5 и уживај.
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke