Midrange druid se zasniva na FoN + SR kombou, tako da je za njega apsolutno neophodan (dupli kombo, ne samo po jedna karta). Cilj ti je, u principu, da protivnika spustiš na 14 hp (ili manje) do devetog kruga (nekad i do sedmog, ako si uspeo da sačuvaš Innervate) i da ga tad dokrajčiš. Malo je agresivniji deck, pa zato treba da znaš kad da ideš na face damage, a kad da radiš trade. Ako stalno udaraš njegova stvorenja nećeš ga nikad spustiti u combo range, a opet ne smeš ni da dozvoliš da on napravi efikasnu razmenu.
Ramp je sporiji deck koji ne mora da koristi combo. Cilj ti je da preko Wild Growth povećaš broj mana kristala koje imaš kako bi ranije izbacio na tablu velike pretnje sa kojima protivnik ne može efikasno da se obračuna. Ako ne izvučeš Wild Growth na početku zna da bude zeznuto, ali opet nije da nemaš šta da odigraš u tih prvih nekoliko krugova.
Cenarius je dobra karta, ali nije neophodan. Ili ubaci neki drugi jak legendary koji ti nije na listi, ili stavi neku drugu dobru kartu.
EDIT: Poslednjih nekoliko dana sam igrao ramp druida u ranked (R5-R3) i ovo mi je winrate:
Rekao bih da je jako dobar protiv trenutno aktuelnih deckova. Jedini problem mi je bio control warrior, što se i vidi iz 0:2 rezultata.