Prikaz jedne poruke
Stara 22.12.2014, 3:43   #8855
jonathan
Deo inventara foruma
 
Član od: 26.11.2006.
Poruke: 5.187
Zahvalnice: 948
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
Određen forumom Re: Dnevnik gledanja filmova II

The Equalizer (2014) Ako je nekada neko pogledao na youtubeu akcione scene iz bollywooda, onda zna o kakvom se filmu radi. Ovo je prevazišlo holivudsko pretjerivanje. Koja uvreda za gledaoce. JEdino sto bih izdvojio standardno dobru glumu Denzela dok je Marton Csokas bio odlican. Tokom gledanja me podsjećao na Kevin Spaceya. 2/10.

Spoiler za EQ:
Ona scena kada mu "izbuši" potoljak bi zapravo trebala da izgleda ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=AUi4BOpNnvo#t=51

Transcendence (2014) Poceo je dobro, svidjela mi se ideja a onda su krenuli max out sa pretjerivanjima. Pogotovo zadnja scena. Prkosi samoj ideji cijelog scenarija. 5/10

Stretch (2014) Vjerovatno jedan od najglupljih filmova koje sam pogledao. U filmu nije problem pretjerivanje, zabava i preuvelicavanje vec sto film nigdje ne ide. Nema poente niti završne riječi. Zaobici u širokom luku. 1/10.

Gone Girl (2014) U hoolivudu se nerjetko desava da se tokom stvaranja filma zovnu ljudi (mogu biti drugi režiseri), budu upoznati sa jednim dijelom cijelog scenarija, a zatim se od njih trazi da odrade završnicu filma. Ne znam kako se oni precizno zovu ali u biti rade finalizaciju scenarija dok je vecina filma vec snimljeno. Ako nadjem nesto detaljnije o tome jer holivud ne voli o tome puno pricati, postavit cu.

Mislim da se to ovome filmu desilo. Dobro je krenuo, zanimljiv je a onda ga preokrenuše u nesto sasvim drugo sto filmu u opste nije bio. Od tada je film pun rupa i besmislica. Steta, mogao je biti odlican. 5/10.

Spoiler za Gone Girl:

Prekid flowa filma se tacno vidi kada ona izgubi novac. Bez ikakve logike zove bivšeg, umjesto da mu trazi nesto para, ona njega zakolje. Krvava se vraca svome muzu i bizarno je otpustaju iz bolnice dok na sebi i dalje ima natopjenu krv. Njene šuplje price se lako mogu provaliti no film se nije ni sekunde zadrzao na tom dijelu policijskog posla. A onda film pocinje propadati dalje sa nekim uslovljavanjem kako ona zeli sacuvati brak, da je trudna i da je ona postala ono sto je on ocekivao od nje. Film se sav pogubio. Mozda bi cak imao više smisla da su ga prekunuli na onom dijelu kada izlazi krvava iz auta i grli njega. Moglu su zavrsiti pricu da joj on vjeruje i to je to.

Film traje cudnih dva sata i 20min, bas se vidi da su dodavali i oduzimali.


The Frozen Ground (2013) Nesto normalno nakon ovih epskih gluposti. Tipicni film iz devedesetih. Vec vidjeno ali nemam nekih zamjerki. Solidan film. Snimljen po stvarnim dogadjajima. Cusack je bio odlican. 7/10
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku jonathan na korisnoj poruci:
Asmodeus (22.12.2014), caine (22.12.2014), ezenkiel (22.12.2014), goranmax (23.12.2014)