Prikaz jedne poruke
Stara 21.1.2007, 5:35   #60
Asura
Novi član

Član od: 28.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Video igre-uticaj na mlade i još po nešto

Nasilnost inspirisana igrama... tch. Tri stvari čine vašu ličnost:

1. Okolina i roditelji ( S kim si, takav si)
2. Genetika
3. Splet događaja

Citat:
U časopisu Svet kompjutera je u martu 2002. godine objavljen za to vreme prilično provokativan tekst, koji upravo piše o problemu maloletnika i njihovog boravka u nekim od tada većih igraonica u Beogradu: http://www.sk.co.yu/2002/03/sing03.html
Sećam se ovog teksta. Iskreno, da ga nisam pročitao tada, verovatno ne bi razmišljao u ovom pravcu sada. Industrija... sećam se tog mesta, zjuu.

Prošle noći dok sam ležao u krevetu došao sam do zaključka da je koren problema mnogo dublje nego što se čini. Ovo je samo jedna karika u čitavom lancu, nažalost. Politika me ne interesuje tako da ne mogu da kažem ništa korisno ili pametno što se tiče toga. Mada i slepac vidi odakle potiče većina problema...

Igraonice su problem.
Niko ne želi da mrdne svoju guzicu i da nešto uradi povodom toga. Kada bi samo vlasnici igraonica postigli nekakav konsenzus... Skup pravila koja bi bila De facto igračkog sveta u Srbiji!

Ahem, reality check.

Svi znamo da većina vlasnika igraonica mrzi svoje mušterije a njih za to baš boli ****.

Povucimo paralelu između die-hard posetioca igraonice i jednog narkomana. Imamo zavisnika kojem treba fix (igrač) i dilera koji je tu da mu proda robu (vlasnik). Ne mislim da je svako ko drži igraonicu bauk ali svi oni oće profit, to je svima jasno. A profit leži u malenkosti jednog igrača.

Nije moje da pričam drugima kako da vaspitaju svoje mlađe naraštaje, ali kad vidim derište od 10 godina kako psuje za računarom igrajući Counter ne mogu a da ne osetim bes i frustraciju.

Summa summarum:

Nikad nisam verovao da ću doći u poziciju da pišem ovakve stvari. Ja, koji sam kao klinac slušao konstantno pridikovanje mojih matoraca... And i thought i was fucked up.

Ono što mene najviše nervira je nedostatak one nevinosti koju smo imali kao deca. Gledajući ove mlađe generacije u igraonicama ne mogu a da ne osetim sažaljenje. Šta je njima detinjstvo? Monitor u zadimljenoj prostoriji?

Dal' će stvari da krenu na bolje kao što kaže Ocelot? Ostaje da se vidi.
Asura je offline   Odgovor sa citatom ove poruke