Prikaz jedne poruke
Stara 28.9.2014, 22:05   #265
jonathan
Deo inventara foruma

Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
Određen forumom Re: MMORPG Preporuke

Hmm... spomenuti SALEM je MMO.. ali nema botova. Radnja se vrti oko izgradnje svoga imanja ali se igraci medjusobno napadaju, bore, otimaju iteme i kradu. Problem sa igrom sam vec spomenuo.

APB je takodjer u jednom svijetu. Nije ogroman kao kod vecine MMO igara ali je sandbox i moze se smatrati kao MMO jer nije arena. Takodjer se radi o borbama dviju frakcija, pvp bez botova.

Malo sam igrao AOE online i mozda bih ga mogao racunati kao MMO. Ok, 1v1 nije MMO PVP ali nije ni cista arena jer gradis svoje imanje. Mada sam ga malo igrao a bilo je i davno pa mozda grijesim.

Spomenuti DAY Z i Nether su jos jedni primjeri i ne bih se slozio da su promašaji. Koncept je zanimljiv.

Ono sto ja tražim jeste open world igra u koju mogu uloziti vremena, da nisu kao WOT, WT, HAWKEN i slicno ali stvarno ne mogu prežvakati botove. Dugo vremena igranja MP only igara je izbilo iz mene respek za svaki AI.

Da, EVE je nesto sto mi treba ali na zalost zahtjeva mjesecnu pretplatu dok cu se osvrnuti na APB ako nista. Da vidim kako igra sada stoji.

Ako imate neku ideju, ne mora biti iskljucivo MMORPG, da pase mome ukusu, javite.

Hvala.
jonathan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke