Prikaz jedne poruke
Stara 30.7.2014, 19:04   #1980
Teleplay
Novi član

Član od: 29.7.2014.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Kineski brend telefoni - vrede li?

Moje iskustvo sa kupovinom telefona u Kini:

Naručio sam na Pandi Mlais mx59 koji se agresivno reklamirao po veoma povoljnoj ceni u odnosu na specifikacije. Nakon 7 dana mi je javljeno da ga nema (više) na stanju. Zamoljen sam da sačekam još 5 dana ili da uzmem neki drugi model. Pitao sam za drugi model koji se takođe sve vreme agresivno reklamirao (i prikazivao kao da je na stanju). Obavestili su me da i taj telefon nije na stanju pa ako bih sačekao na njega još 5 dana. Odgovorio sam da ako treba da čekam onda bih radije prvobitno naručeni model. Nakon ukupno 14 dana nude mi Neken N6 što ja prihvatam i doplaćujem razliku. Nakon još 5 dana javljaju mi da ni ovog telefona više nema i traže da sačekam još nedelju dana, gde ja konačno gubim živce i upućujem besno pismo.

Napominjem da su samnom paralelno komunicirali sa dve mejl adrese (imaju specijalnu "službu" za zamene) gde sam dobijao oprečne informacije. Imam razumevanja za probleme u poslovanju, ali ne mogu nikako da opravdam ponudu zamenskog modela koji takođe nije na stanju.

Nakon mog ljutitog pisma sutradan su me obavestili da je Neken N6 poslat. To se desilo nakon 20 dana od prvog naručivanja.

Dalje je sve regularno teklo, štaviše vrlo dobro, obzirom da sam platio sve dažbine ukupno 3.400 dinara. Cena je bila oko 150$ na popustu, ali je do trenutka carinjenja bila već 200$ pa sam očekivao dažbine preko 5.000.

Telefonom sam veoma zadovoljan, mada sam pri prvom uključivanju ušao u "inženjerski mod" (držeći on dugme malo duže nego što treba), koji je, naravno, na kineskom pa sam se malo uspaničio.

Glavni adut je 2GB rama što omogućava potpuno tečan rad. Takođe, pored ostalih kvaliteta telefona, ako se uzme u obzir koliko bi koštala kartica od 32 GB pa se ta cifra oduzme od cene onda se stvarno radi o bagateli za ovakav uređaj.

tl;dr

Bilo je peripetija i sumnji, nešto više čekanja, ali konačan utisak je da se radi o ozbiljnom sajtu koji se trudi da obavi posao.
Teleplay je offline   Odgovor sa citatom ove poruke