tema: E3 show
Prikaz jedne poruke
Stara 1.6.2014, 21:28   #620
Stenmark
Banned

Član od: 13.4.2014.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 1.009 puta na 514 poruka
Određen forumom Re: E3 2014

Citat:
nexexcalibur kaže: Pregled poruke
Neoptimizovano smece sam rekao jer je prethodni GTA na pc-ju to bio.

A ako izadje, idemo brate na pivo da proslavimo . Jednostavno u najnajnajboljem slucaju ce izaci nakon next gen verzija, mada ja ne ocekujem. Poenta svega je biznis, a pravljenje Pc verzije bi bio neka verzija fan usluge rockstara. Nisam siguran da to mozemo da ocekujemo od sadasnjeg rockstara.
To im nije zadnji naslov na PC platformi.Usledio je LA Noire za koga su rekli da nema sanse da ce izaci za PC.Licno nisam imao nikakvih problema sa Noirom,igra mi je radila sa max podesavanjima na tadasnjoj masini i takodje su nastavili support za nju sa izbacivanjem patcheva i PC verzija je dovedena do "savrsenstva".
Posle je usledio Max Payne 3,tu verziju za PC su pravili posebno i ja mislim da odavno nije bilo bolje optimizovane AAA igre.Samo po tome vidis da nisu hteli da naprave istu gresku kao sa IV.

GTA V je pravljen takodje posebno za PC verziju od pocetka za razliku od IV koji je portovan direktno sa konzola,optimizovali su taj njihov RAGE engine za PC platformu.U onim bug logovima koji datiraju iz 2011e a nadjene su 2 puta na obe konzole,pominju se specificno PC problemi.DX9 last gen mode,DX11 mode itd.
Takodje pored logova,tu je job listing koji su izbacili pre izlaska petice sa ciljem da :
"Rockstar Leeds are currently looking for a talented graphics programmer to help bring our latest titles to the PC platform. Working together with the other Rockstar studios, you will be responsible for maintaining the studio’s uncompromising quality bar, delivering the highest quality PC experience possible."
Latest titles,niko nije sumnjao da ce izaci V za PC ,svi su se fokusirali na taj jedini naslov koji nije izasao za PC a to je famozni RDR. Vec sam napisao zasto nije RDR zavrsio na PCu,posto bi morali da ga direktno portuju sa konzola,a code se jedva drzao nanjima, nisu hteli da ponove situaciju sa IV.

Onda je R* dev u Januaru 2014 twitovao (izbrisani su sad) zbog neverovatnog rage PC korisnika na gta forumima sledece:

"Until they are ready for you guys to the level of quality that you guys expect and that we expect from ourselves. These views are my own."

i ovaj

"@Stanlyok do believe there are hungry gamers on that platform. I wonder how many Mac users are also #GTA fans?"

Max Payne 3 je takodje dostupan za Mac user-e.

Trebala je mnogo ranije da izadje,na nekoj sony prezentaciji igra je trebala da bude najavljena ali da li zbog problema sa last gen online komponentom koja nije bila zavrsena ili zbog nekakvih drugih razloga,ne zna se.

Sto se tice te "biznis" strane oni su vec napravili ciljani profit.Ako igra bude najavljena na toj E3 sony prezentaciji verovatno ce uslediti Newswire post za XONE i PC.Nemaju nikakvih razloga da odlazu PC verziju jer nije u pitanju nova igra i nikako ne moze da im utice na prodaju jer vec ,kao sto rekoh,ciljani profit je napravljen. Samo odlaganje bi jos vise navelo ljude da piratiraju igru,evo npr. mene ako se neko novo odlaganje(cisto sumnjam) desi i vise bi uticalo na prodaju.

Samo jednu igru nisu izbacili na PC,znamo zbog cega.Posle toliko dokaza ja mislim da nema sumnje sto se tice izlaska PC verzije,nije trebalo da bude ali shvatam da je dodatni delay od 9 meseci uticao na to.Toliko za sada xD cekamo E3.
Stenmark je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Stenmark na korisnoj poruci:
Hajvanče92 (2.6.2014)