Prikaz jedne poruke
Stara 4.4.2014, 10:28   #649
Dzajo5
Veteran

Član od: 15.9.2008.
Zahvalnice: 260
Zahvaljeno 87 puta na 85 poruka
Određen forumom Re: Kineski brend telefoni - vrede li?

Citat:
zajchik kaže: Pregled poruke
Ono sto bih ti preporučio je da pogledaš 2 telefona koji su 99$ ,a to su elephone p7 mini, i newman N2.
E sad elephone je sa qhd rezolucijom i većim 5" ekranom, mtk 6582,ali ima OTG, a newman je hd rezolucije i 4.7" sto je bliže tvojoj zelji,ali nije sa mtk socem nego sa smsungivim exinos ,ali je grafa ista mali 400 i daje oko 1500-2000 manji rezultat u antutuu nego mtk.Ako je to uopšte bitno.

Sve u svemu vrlo slični telefoni, sem sto newman ima pored 2100mhz i 900mhz wcdma podršku, koji je potpuno siguran u celoj evropi sto se tiče 3g mreže.Btw neke zemlje podržavaju obe frekvencije ali je u ruralnim sredinama moguće uhvatiti 3g samo na 900mhz.

Ima još nekih modela kao sto je w450, ali njega sam namerno preskočio jer su ga Hrvati ocrnili do 00 zbog problema sa ekranom.

Za carinu u Slovačkoj ćeš morati sam da se raspitas,jer je moguće da recimo imaju kao Hrvati PDV od 24% sto je vise nego kod nas,a postoji verovatnoća da ga uopšte neće pustiti kroz carinu kao neatestirani proizvod,a sve zavisi od njihovog zakona.
Hvala za ovo. Iskreno, onaj Elephone sam i ja gledao. Što se tiče veličine ekrana, do 5 inča je OK, preko toga već ne bih sigurno išao. Ja sam stavio oko 4,5 inča, do 5 je tolerancija. Ako je Elephone bolji, verovatno bih njega uzeo, nema veze što je ekran veći. Bitna mi je takođe baterija, jer sa ovim HTC-om već počinjem da pizdim. Ekran imam na 30%, ako nisam u tamnijoj sobi ne vidim maltene ništa a baterija 12sati izdrži, ako više čačkam net onda i manje.

Za carinu sam tražio, kao do 22evra se ne plaća ništa, do 150 evra ide 20% plaćene cene(ovde se računa cena telefona+poštarina+osiguranje(ako ima)), preko 150evra ide i carina od 3% do 11%. Tako je na papiru jbg. Kažu ljudi da se lako desi da stvari preko 150evra pređu bez ičega ako je manji paket, a dešavalo se da zadrže tablet od 40evra jer je paket bio veći. Većina ljudi je rekla da što je manji paket to manje gledaju u njega. Cena nema veze.

Nažalost, moram da odložim ovo zbog nekih popravki na kolima, jbg nisam očekivao to. Verovatno ću sačekati sledeći mesec. Takođe ću i da pratim popuste i Happy Hour da vidim da li će se pojaviti nešto.

Hvala.
Dzajo5 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke