Re: Euro Truck Simulator 2
Ljudi, u novom patchu se fizika skroz promenila. Sve su vrednosti postavljene na 1 a unutra u samoj igri oni su sakrili prave vrednosti od nas.
Recimo da je ranije (u prethodniim verzijama igre) vrednost nekog parametra bila 3.2 i neko je skontao da taj parametar treba da bude 3.5 i napravio mod za to i to je sve super radilo.
Onda je SCS odlucio (ne znam zasto) da tu vrednost malo promeni i sakrije od modera, recimo promenili su je na 3.3 i sakrili a nama ostavili vrednost 1, ali ova vrednost 1 (oni to zovu "faktor") je zapravo samo broj sa kojim se mnozi ona skrivena vrednost. Tako da ako mi faktor podesimo na 0.5 onda ce krajnja vrednost tog parametra biti 3.3x0.5 = 1.65.
Zamislite sada da stavite onaj stari mod i da se recimo parametar isto zove (nekima su promenjena imena), znaci igra ga prihvata, onda ce nova vrednost tog parametra biti 3.3x3.5 = 11.55. Malo previse slozicete se zar ne?
Zato svi dosadasnji modovi za fiziku padaju u vodu i krece se iz pocetka. Ja sam, eto, prvi poceo. Sad vi uzmite moj mod pa menjajte kako vam volja mozda i podesite kako vam valja. Meni ovako valja kako je sada. Mozda jos mrvicu da smanjim silu za naginjanje i da smanjim dumping (da se kabina malo ljuljne kada se vrati u normalan polaozaj) i bice super.
|