Citat:
Cvrcak kaže:
Ja nigde nisam napisao da nemam dovoljno mesta, imam 200+ MB na koje ne mogu da instaliram ni one app od jedva 1MB! A neke od 30+ MB nekim cudom mogu. Dakle NEMA VEZE SA SLOBODNIM PROSTOROM!!!
|
Ima veze jer Android drzi uvek neko mesto slobodno da bi mogao da radi razne stvari. Ovo mesto zavisi od telefona do telefona, u principu sto je bolji telefon to treba vise mesta. Postoji puno stvari koje se rade u pozadini koje ne primecujes, na primer instaliranje novog Servis frejmvorka ili Gugl Plej Stora. A i svaki apdejt alikacije zahteva vise mesta nego koliko aplikacija zauzima jer ne moze da "obrise" staru dok nije siguran da je tamo nova.
Onda za OTA apdejt je isto tako potrebno mesto da se skine i instalira itd itd. Zato ti drzi tih 200Mb jer su mu potrebne za rad.
Ono sto moze da ti pomogne REALNO, ako ne zelis nista da odinstaliras je da rutujes telefon i da sve apdejte prebacis (ili kako se engleski kaze "integrises") u SISTEM. Sta ovo radi u praksi - pa posto su neke aplikacije vec u SISTEMU, a Android nema pravo da ih brise, onda se te aplikacije DUPLO instaliraju u korisnicku memoriju. Na primer Gugl mape i Jutjub itd. To znaci da ove programe imas dva puta na telefonu. Prvo originalnu verziju koja dolazi uz ROM a onda apdejt, koji, kako sam napisao, ne moze da prepise original u ROMu. Kada si rutovan mozes da prebacis sve ove apdejtovane aplikacije u SISTEM sto ce ti osloboditi sigurno nekoliko desetina Mb.
Problem sa ovim je da ti vise nece raditi OTA apdejti, ali ako imas S2, onda nikakve apdejte vise neces ni dobijati