Prikaz jedne poruke
Stara 27.1.2014, 16:07   #375
Prief Lirator
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
Određen forumom Re: Kineski pametni telefoni - vrede li?

Pa ne kažem ni ja da je normalno da toliko koštaju flagship telefoni. Ja bih rekao da nijedan telefon ne vrijedi objektivno više od 300-350 evra. Eto toliko bi po meni bila objektivna cijena npr. Galaxy S4 telefona kada se pojavio, a ne 600 evra ili koliko već je bio. Telefoni su danas statusni simboli, dio mode i šta ti ja sve znam pa i to utiče na formiranje cijene. Ono, ovce su za šišanje, ako ima dovoljno zainteresovanih da kupe po toj cijeni, mi ćemo im prodati. Tako razmišljaju proizvođači. Apple je još gori. Obične punjače i futrole naplaćuju po nekoliko desetina dolara. ALOOOO!? Ali kupci koji to kupuju su glavni krivac tome, ne krivim ja proizvođače jer bih i ja budalama prodavao za puno para nešto što ne vrijedi toliko. Dakle, precijenjeno i preskupo, suprotno logici, neshvatljivo, bolesno, kao i cijeli današnji svijet. Ali opet kažem da trebaju biti skuplji od Kineza za neki procenat, ne ovoliko koliko su sad skuplji, ali ipak su kvalitetniji. Kinezi maksimalno štede gdje se može uštediti i izbjegavaju sve što se može izbjeći i zato prave ovako jeftine telefone. Da su malo skuplji, ne bi prošli. Oni uglavnom nemaju velik profit na ovome, nekad mi ih je i žao, sve sami naprave, odrade, pošalju besplatno i na kraju imaju par dinara od toga, sve truli zapad i veliki proizvođači pojedoše.
Prief Lirator je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Prief Lirator na korisnoj poruci:
markos807 (28.1.2014), zajchik (27.1.2014)