Prikaz jedne poruke
Stara 9.9.2013, 16:55   #289
M1L0SH
Veteran

Član od: 1.10.2009.
Zahvalnice: 144
Zahvaljeno 273 puta na 158 poruka
Određen forumom Re: Nasilje u video igrama

Citat:
Partizan Rambo kaže: Pregled poruke
A moje mišljenje je da odgovarajuće igre (FPS uglavnom) utiču na to da kada ti neko dâ pušku da ćeš njome lakše opaliti po čoveku, kada ti se naredi, nego kao da nikada nisi igrao FPS. Što je FPS realističniji, znači i grafika, zvuk i gejmplej, to ćeš efektivnije jačati refleks paljbe puškom.
Ponavljam se ali nasi dedovi nisu vidli FPS pa su pucali u svabe i to dobro. Ne bi mi imali sta da igramo da nije bilo tako

Igre nemaju veze sa stvarnoscu. Refleks, osecaj bla bla. I pre nego sto pocnete price o ratu. Vecina vojnika nije ni opalila metak. Narocito danas kad veci poso obavljaju artiljerija, rakete i avioni. A i ovi sto su pucali gadjaju sa 500 metra pa bas psihologija i opali po coveku ne igra neku ulogu. Ti coveka i ne vidis tako izbliza kao u igrama.
Evo recimo ispiranje mozga u proslosti se mahom radilo preko postera ili ratnih prica, i propagandnih tekstova. I bilo je i vise nego dovoljno da ljudi odu u prvi svetski rat pevajuci kao da idu na piknik.
Znaci vizuelni dogacaj, realizam itd. ne igraju neku uloga kad treba da nabedis coveka da ide u rat.
Mozda bas suprotno ako ima neku predstavu kako to izgleda on nece hteti ni da pocinje.

Citat:
Partizan Rambo kaže: Pregled poruke
Da sam ja neki baja diktator (ili npr. Amerikanac ) ja bih svim muškićima naredio da igraju Arma 3 i Project Reality.
Hitleru nije trebala arma, ili napoleonu ...
Ali evo primera America's Army i sad u svetu kompjutera ova kineska kopija. Moderni nastavak propagandih postera. Da koriste se sa regrutovanje ali bas zato sto rat predstavljaju "ulepsano" a ne realisticno. Ipak vecina ce samo da igra igru i nece da razmislja o politici i ratovanju.
M1L0SH je offline   Odgovor sa citatom ove poruke