Citat:
Morandi kaže:
Ne znam kakve su vase oci, ali ja vidim razliku izmedju 60 i 100fps na 60hz monitoru.
|
Zao mi je, ali onaj ko tvrdi da ima razlike izmedju 60 i 100 FPS-a na zalost niste u pravu jednostavno se ne vidi razlika, kad igras na monitoru od 60 Hz i kad ukljucis Vsync, FPS se zakuca na 60 jer ti monitor radi na 60 Hz, da imas monitor koji radi na 120 Hz FPS bi se zakucao na 120 FPS-a, a za to treba i jaca graficka. Al opet ponavljam, razlike nema, jednostavno ide glatko pa ide. 60 FPS-a je sasvim dovoljno za uzivanje u igrama, e sad sa iskljucenim Vsync FPS ide preko 60 ali se javlja Screen Tearing to su one linije koje cepaju sliku i zbog tih linija da ti igra radi i na 100 FPS-a slika ne deluje glatko upravo zbog tih linija koje cepaju sliku, a zato kad je ukljucen Vsync slika je bas glatka. Ja sam se recimo zezao sa testovima FPS-a i Vsync-a sa Battlefield 3 igrom, sa iskljucenim Vsync FPS se vrteo oko 90 pa navise ide i do 140 ali opet nije to taj kvalitet slike i slika ne deluje tako glatko zbog screen tearinga, kad ukljucim Vsync slika je fantasticna i FPS je zakucan na 60. A evo nesto vise i lepo objasnjeno u vezi nVidia Adaptive Vsync tehnologije i u vezi broja FPS-a: