Citat:
Jim Bravura kaže:
Ljudi, jesam li ja nesto propustio? Sta je problem s henchmenima? Naravno da mozes preci sam, ali sto ne uzeti nekog od njih? Dobijas nove dijalog opcije, svaki od njih ima neku zivotnu pricu koju ti otkriva kako igra odmice, a u sudaru sa bossovima bas je dobrodosla njihova pomoc. Mislim da ste izgubili barem 30% dozivljaja, ako ste igru zaista prelazili sami. Kad ima vise likova, automatski su i vece potrebe, ali i mogucnosti za taktiziranje. Prvo, moras paziti i na druge, ne samo na sebe, (da ne poginu, zatim kako ces ih i cime opremiti - barem u ekspanzijama i sl.). Drugim recima, daleko vise zanimacije. Naravno pod uslovom da igrate na Very Hard i da niste Fighter, ali to vi sigurno znate.
|
Prvo, henchmeni u nwn su prilicno dosadni likovi. Nemaju zivosti, price su im glupe, dodatni kvestovi su im glupi, AI im je los itd...
Drugo, ne mozes ih levelovati ni davati im opremu. Jadan Daelan Red Tiger nosi duplu sekiru a nema profiency za to.
Doduse, oni drow henchmeni u HOTU su malo interesantniji ali dotle sam vec brutalno jak i oni mi kvare taktiku. Navlace protivnike na mene kada ne treba, vide protivnika kroz zid pa krenu da ga napadnu iako sam ja planirao da se povucem i odmorim itd...
Najbolji henchmen mi je bio moj meda kada sam vodio druida. Njega sam jedino vodio...
A nikad nisam igrao na very hard, jer mi je totalno idiotski da je jedino razlika sto monsteri imaju duplo vise HP i nanose duplo vise damage-a. Da je razliku u AI-u, koriscenju magija, napitaka, specijalnih magicnih predmeta ili nekih drugih sposobnosti, to bi i imalo smisla...