Citat:
ed_hunter kaže:
vi kojima je vrhunac windowsa 8 bacanje hejta molim napustite topic 
|
Ako pišem nešto što se tebi ne sviđa, to nije bacanje hejta. Onda ti meni bacaš hejt pošto se isto tako ne slažeš sa mnom.
Ja sam svoju karijeru započeo od DOS 6.20 verzije i kada se pojavio Windows 3.11 for Workgroups, u odnosu na Windows 3 je bio zmaj. Kada se pojavio Windows 95, bio je užasan, sve do pojave OSR2 verzije. Kada se pojavio Window 98, bio je užasan, sve do pojave Windows 98SE. O Windows ME ne treba trošiti reči, a za Windows 2000 sve pohvale, ali tek pojavom Sp1, dok je pojavom Sp4 postao sinonim za stabilnost. Windows XP kada se pojavio, bio je bagovit, zamrzavao i usporavao računare, nestabilna. Pojavom Sp1 se to donekle rešilo, ali su se onda pojavili blaster i sasser koji su ga ubili ko zeca. Nije bilo firewalla, tcp/ip je imao gomilu propusta, i tek pojavom Sp2 je Windows XP postao normalan OS. O Visti isto ne treba trošiti reči, jer tek pojavom Sp2 liči na nešto...
E, sad ti je jasno poreklo "hejtovanja" po svim OSevima jer su svi hejtovi tada bili objektivni za dato vreme, kao što je sada hejtovanje po Win 8 krajnje objektivno, a vi koji se palite na reklame i na reči "magično, ubrzano, brže, stabilnije" bez ikakvih realnih argumenata ste toliko zaslepljeni time da ne vidite šumu od drveta.
Metro je ok na mobilnim telefonima i tabletima, ali nema šta da traži na desktop računaru. Ajde, neka ga i bude, ali hoću opciju (da, samo to tražim) da ga totalno isključim (a ne da ga zaobilazim raznim trikovima), oću start nazad (onaj iz Windowsa, a ne neke 3rd party budževine), oću da ne gledam "charms" (wtf is charms?) barove kada šetam po ekranu i oću
da mogu da promeni fraking display font za ikonice i menije, iz SegoeUi u nešto drugo, a da to nije budženje iz registrija.
Takođe, kada se isključi cleartype, slova su odrvatna, dok su na Win Xp/7 fenomenalna. Oću nazad Aero, neću redartiranih 16 boja, debele kocke oko prozora koje nisu providne. Hoću da kada isključim UAC, da on STVARNO bude isključen, a ne da me i dalje pita za svaku glupost koju hoću da bacim na C:\*, a kad ga (IZ REGISTRIJA) totalno ubijem, e onda ne mogu da pokrenem ni jednu metro aplikaciju (nije da mi je žao zbog toga, ali to samo govori o sigurnosti tih metro aplikacija, pošto im ni sam microsoft ne veruje)...
Kada neštro pretražujem, NEĆU da mi to bude razvrstano u tri kategorije (apps, settings i files), pa da moram dodatno da klikćem mišem i time gubim vreme, već da mi bude kao kod Windowsa 7, sve na jednom mestu...
Ako stavim na kantar sve ovo što sam naveo sa leve strane, a na desnoj strani JEDINU prednost Windowsa 8 a to je bolje upravljanje memorijom (što je u vremenu gde je 2GB rama neki minimum nebitno) i nešto brži boot time (ali zato ubiVena mogućnost da se preko F8 uđe u safe mode i ostale stvari), šta mislite, šta biram?
A da ne pričam o firmama gde sada ja kao admin treba da objašnjavam tetama koje su jedva navikle i na Windows xp/7 gde je start i šta su sve te nepotrebne sličice kada god uključe kompjuter i koliko se mog radnog vremena (i novca koji firma gubi zbog smanjene produktivnosti zaposlenih) potroši na takve gluposti...
I tako...