Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 70
Zahvaljeno 86 puta na 55 poruka
|
Re: Diablo 3
Kod ove igre, meni ne smeta sto moras biti online, niti cijena niti sta znam vec... Kada je kvalitet tu, a neko ima uslove da uziva u tom kvalitetu-zasto da ne..
Medjutim, kod ove igre postoji par ogromnih problema.
1. Prekratka je!
Ne znam zasto su kopirali diablo 2, gdje su duzine chaptera identicne kao u trojci.I tamo je prvi akt shume livade, drugi akt pustinja - kopija cista, bez imalo maste.I zasto opet samo 4 chaptera??Je li se moglo uraditi 5, ili 6 ili 3 ali duza da su ? Zasto opet 4!!?? I to treci i cetvrti akt su po dizajnu mnogo losiji od prvog i drugog akta...
2. Inferno, taj inferno!
Nije zanimljivo igrati uopste. Ali bas nije. Imam demon huntera sa solidnim gearom - 64k dps, 30k healta. Inferno, act 1 - napadnu me oni sto su zasticeni svi, osim zlatnog baje (championa) - a do njega nema sanse da se moze doci i proci, jer je uvijek iza njih.A oni bacaju granate, koje imaju domet maestralan- MORA se poginuti i 200 puta dok ne ubijem glavnog, ako sam blizu one shotuju me, ako sam daleko bacaju po 10 granata, ispred i iza mene, haos....Probam 4-5 puta, vidim ne ide - i izgasim igru. Toliko o tome.Pricam o solo igranju.
3. Replay value - kada prodjes jedan te isti kontent 4 puta sa jednom klasom, druge jako tesko idu. Izlevelovao sam svaku klasu osim DH-koji je na max lvl, do levela 20, 25, i stao.Jednostavno ne mogu vise da gledam iste npce, iste questove, isto sve.
4. Lagali su kad su rekli da se nivoi mjenjaju prilikom svakog igranja-mozda par sitnica ode sa lijeve na desnu stranu, neke stvari se UVIJEK nalaze na istom mjestu! tj, ne neke nego 95% objekata.
5. Lagali su za bossove. Sjecate se videa gdje witch doctor sa barbarianom , tj dva barbariana ide kroz act1 i bore se protiv onog bossa iz 4tog akta-siegebreaker cini mi se.Provaljuje neki zid, napada ih, kada ga ubiju spawnuju skeletoni i okruzuju ih? Blizzard je tada rekao-ovako izgleda standardna borba, jer ovo nije ni boss-vec regularan mob sa kojim cete imati posla u diablu 3. Nigdje nista od toga-cekao sam to svaki sekund dok sam prvi put prelazio igru, obicna laz.
Blizzard ne umije da pravi dobre igre vise. Svaku igru rade na slavi prethodnih djelova, i novo sto ubace-to ubace iz WoWa sto im se dopada.
SC2 - mnogi kazu da je u stvari nasminkan SC1, sa boljom grafikom. Plus, halapljivi Blizzard podijelio igru na 3 dijela radi vise para pod izgovorom-prevelike su kampanje, pa bi bilo mnogo da se izda odjednom sva igra. Jesu, strasno velike, presao sam SC2 za dva dana, i premalo ima misija, a nova ekspanzija ce imati za 10 manje. Krasno!
Diablo 3 - Grafika nova, kopirati mnogo toga iz D2 (koji je bolji u mnogo stvari nego trojka), i ubaciti elemente iz WoW-a. I dalje, Blizzardov tim bez ideja da stvore nesto drugacije, vec po starom shablonu sve.
WoW - pitam se sta ce iduca expanzija biti. Australija mozda, WoW heroic class - KENGUR! Bla bla bla... Jedva cekam da izadje Guild Wars 2 tako da mogu da se pozdrave kako imaju no.1 MMO - *****e koje od 2004te muzu na istu foru...
|