Prikaz jedne poruke
Stara 28.3.2012, 23:18   #241
Lanikor
Starosedelac

Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
Određen forumom Re: Srednje škole, utisci, saveti, razmena iskustava

Ovako, ja ti pricam iz mog licnog iskustva, ono se moze a i ne mora razlikovati od drugih, zato dobro razmisli o tome sta zelis jos jednom.

Neces uciti samo programske jezike. Najvise ces raditi matematiku, ona je najzastupljenija kroz sve 4 godine skolovanja. Ja sam prve dve godine imao kao jedan od najbitnijih predmeta imao elektrotehniku, znaci matematika + fizika. Takodje ces imati elektroniku I i II, dakle opet fizika i matematika. Imaces elektricna merenja, opet isto. Dolazimo do programiranja. Ja sam radio u C++ i C#. Iz predmeta Racunari ili racunarska tehnika ( imao sam prosle godine na faksu pa mesam) sam radio u Asembleru, znaci cist masinski kod, u sustini prosto i tesko ako nemas kefalo. Imaces neke drustvene predmete na kojima ces budziti prosek, tipa biologija, likovno, muzicko, fizicko.

Npr. ja sam imao elektropraksu gde smo pravili sve i svasta a i praksu kojoj zaboravih ime, tu smo obradjivali metalne plocice, ucili sta je subler itd itd, neka fora masinske prakse.

Takodje sam imao i Tehnicko crtanje, gde smo radili i u AutoCADu pored crtanja raznih crteza, a takodje i u ORCADu iz elektronike na vezbama.

Ovo pricam mesano jer se toga tako i tim redom prisecam.

U sustini se svodi na to da ces morati da se odvaljujes od matematike i da razumes fiziku, da kapiras koliko toliko programiranje jer su zadaci blago receno glupi, i da s vremena na vreme bubas drustvene predmete. Ja sam kapirao elektroniku, elektrotehniku i sve vezano za racunare, a lako pamtio drustvene predmete. Programiranje nisam ni ucio, skapiras na casu ako pratis i NE propustas korake, jer se sve to radi gradativno.

Jedino sto zbog matematike nisam mogao da budem vukovac, mrzim je iz dna duse. pa sam kuburio sa dvojkama i trojkama non stop.

Kucao sam nepovezano, radio sam ankete celi dan, pitaj za detalje.
Lanikor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke