tema: Avioni
Prikaz jedne poruke
Stara 26.12.2011, 15:13   #2493
vasiljevic
Starosedelac

Član od: 21.4.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 624 puta na 388 poruka
Određen forumom Re: Avioni

Ono što ja mogu da kažem je ovo: koliko se sećam, po zakonu, za prodaju nekog muzejskog eksponata odluku o prodaji i dozvolu za to donosi narodna skupština.

Ima razloga za to, muzejski eksponat je nešto što je bitno za istoriju ili šta već i ono je iz tih razloga smešteno u muzej. Usput rečeno, to bi trebalo da je jedan od 4 ta modela u Evropi. Posledica ovoga će biti da će dotični direktor na kraju da ode u zatvor. Zakon ne interesuje finansiranje, dobre namere ili šta ja znam. I on će da kaže da je to krivično delo i da se za njega ide u zatvor. Treba li? Da. On nema odobrenje da to radi sa tim eksponatom tog rariteta. Mislim, šta sad treba da se radi u ostalim muzejima? Nemamo para, ajd da prodamo onog Pikasa, nije naš slikar, koji će nam, dobićemo pare , šta ima veze, koga to od naroda interesuje .... To je posledica njegovog čina, otvaranje vrata da se prodaje šta kome padne na pamet.

Da govorimo o Galebovima, njih ima pa OK, damo dozvolu i ok. Ovako .... sramota pred nama, na nama i pred našim potomcima.
vasiljevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke