Re: Ghost Shooter
Evo ovako, kao prvo da čestitam na završenoj igri što je samo po sebi veliki uspeh, a to zna svako ko je uopšte pokušao da napravi neku igru. Drugo, o samoj igri mogu reći da je poprilično uznepredovala od prve verzije, pogotovo na polju grafike i gameplay-a i poprimila jedan sasvim zadovoljavajući oblik. Poprilično je igriva i zarazna, a to je nešto čemu teži gotovo svako ko pravi igre. Tako da što se tiče tog dela, svaka čast. E sad, naravno, ima i stvari koje mi se ne dopadaju, tako da ću pokušati da vam skrenem pažnju na to. Prva stvar koja mi se ne dopada jeste veličina. 10MB za ovakav tip igre je zaista previše, i mnogo ljudi to neće skidati (pogotovo oni koji su na dajalapu). Znam da je to do game makera i zato mislim da biste što pre trebali da pređete na C++ ili neki drugi programski jezik i odradite GS u njemu (grafiku već imate). Druga stvar koja mi se ne dopada je to što ne postoji nikakav level indikator, odnosno, nigde ne može da se vidi koliko je još ostalo do prelaska nivoa. Ja čak ne znam ni da li se nivo prelazi kada izdržiš dovoljan vremenski period, upucaš dovoljno duhova ili skupiš određeni broj poena. To bi obavezno trebalo da postoji i bude jasno prikazano, kako bi igrač imao osećaj da napreduje kroz nivo. U platformama je to rešeno tako što postoji početak i kraj nivoa, ali u ovakvim igrama čija se radnja dešava na statičnom ekranu, trebalo bi da postoji indikator dokle se stiglo sa određenim nivoom. Takođe, ukoliko se gubi energija, ili šta već kada propustiš nekog duha, i to bi trebalo da bude vidljivo, jer se dešava da "pukneš", a ne znaš ni zašto. Treća stvar (mada ovo više zavisi od ličnih afiniteta) jeste taj što nema tutor misija koje bi trebalo da budu izuzetno lake i koje bi služile da se igrač upozna sa sistemom upravljanja i da postepeno u tim misijama dobija jedno po jedno oružije kako bi se postepeno upoznao sa svakim od njih. Ovako, igrač se odmah baca u vatru, jer je prvi nivo već dosta težak i zahteva priličan napor da bi se prešao, pogotovo ako nisi upoznat sa kontrolama i oružijem koje se koristi, pa treba pokretati igru nekoliko puta da bi ovladao time. Eto toliko od mene i želim vam puno sreće u daljem radu.
Uzgred, ako vam treba prostor na serveru, da ne biste kačili igru po raznim sharing sajtovima i pravili ljudima probleme sa virusima, imate moj kontakt u profilu, pa ako ste zainteresovani uploadovaću je kod mene.
Poslednja ispravka: Marko_L (19.9.2006 u 19:15)
|