Prikaz jedne poruke
Stara 19.4.2010, 21:19   #5
Cryonosis
Član

Član od: 8.4.2009.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: još jedan problem sa bootovanjem

Citat:
alexbgd kaže: Pregled poruke
Kupio sam novo kućište i prilikom prepakivanja nastao je problem sa podizanjem sistema-sistem nije mogao da prepozna ni jedan HDD (naime imam dva HDD-a 250 i 160 S-Ata, oba WD).
Na jednom sam imao intaliran Windows 7.
Naknadno, kad se taj problem pojavio, setio sam se da sam prilikom instalacije drajvera za ploču za 7-icu imao problem u kompatibilnosti.
U svakom slučaju kompjuter je solidno radio pod 7-icom, sva dok nisam pokušao da ga restartujem po prebacivanju u novo kućište.
Sticajem okolnosti imao sam stari Ata HDD, pa sam njega povezao, i njega je prepoznao, pa sam na njemu podigao sistem (sada XP jer nisam imao "snage" da podešavam sistem za sve male inkopatibilnosti na 7-ici)
Interesantno je da Windows prepoznaje sve hard diskove ( i u toku podizanja sistema i u toku rada sistema).
Takodje u biosu nadje hard diskove.
Znači, moj problem je u tome što ih kod butovanja ne nalazi ( ne nalazi ni jedan s-Ata, samo Ata)
Da li je problem u ploči (Biosu)?
Ako jeste kako to da popravim- nisam nikad flashovao bios ( da li treba?), pa bih molio za savet kako da to uradim...
Hvala!
Flashovati bios je lako! Treba da uradis sledece:
Nadjes na netu naj-noviji update za bios tvoje ploce,zatim uzmes jedan prazan CD/Floopy/USB Drive (Naj bolje USB ili Floopy) ne bitno..
Prabacis taj update na floopy,ubacis ga u komp,a zatim resetujes.
Nakon reseta,klikas ALT + F2
Izbacice ti nesto slicno: "checking for CD Device...."
..Uglavnom on ce da checkira,dok ne nadje ono sto si ubacio.
Recimo da je nasao taj floopy,pisalo bi:
"Floopy drive detected.." I onda bi krenuo da se updatuje bios
nista lakse
--------------
Ok,sada moje pitanje:
Imam ovu drugu polocu,na sasvim drugom kompu.Problem je sledeci:
Do sada sam normalno uvek dizao sistem preko boot-a
ali izgleda da sada nece.
Pise mi " DISK BOOT FAILURE,INSERT THE DISK AND PRESS ENTER"
Sve je settovano kako treba,da boot vrsi za CD/DVD - CD na kome je windows XP je butabilno narezan naravno
U cemu je problem?
Cryonosis je offline   Odgovor sa citatom ove poruke