Prikaz jedne poruke
Stara 28.7.2006, 23:07   #13
Propeler
Član

Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 12 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: Nova konfiguracija za 3D Max :)

Citat:
bobi kaže:
Opet, za seckanje u scenema u viewportu, nikako nije kriva graficka kartica, vec RAM memorija.
Za seckanje u viewportu JESTE kriva graf. kartica ako ti je Graphic mode namešten na Hardware. Ako namestiš na Software onda je nebitno koja ti je grafika jer sve radi procesor.
Taman kažeš:
Citat:
bobi kaže:
Multitasking opet ne zavisi od max-a, vec od windowsa i procesorske snage koju posedujes.
I pomislim da smo se razumeli i onda na kraju izjaviš:
Citat:
bobi kaže:
Dakle, max, nema nekakve veza sa time, vec kolicina raspolozive memorije...
i shvatim da se NISMO razumeli.
Citat:
bobi kaže:
...na kucnoj konfiguraciji mogu istovremeno da rendam i imam upaljenu operu i winamp, ali ako bih hteo da upalim i adobe premiere, vec bi se desili problemi,...
To je multitasking o kojem ti govorim i koji tvoj procesor kod kuće ne može da izvrši.MAX kao APLIKACIJA koja troši 100% CPU dok renderuje fotku i oko 500MB ima veze s tim. 1GB RAMA je DOVOLJNO za udoban render i još po neki uklj. program. Ako imaš 2GB to ti neće ništa ubrzati ali ako imaš Semprona na 1.7GHz umesto npr. Athlona na 2.5GHz onda ćeš imati mnogo sporiji RENDERING TIME. Ono što pokušavam da ti kažem celo veče je da ako želiš da pustiš render i da legneš da spavaš dok on ne završi onda ti je Sempron + 1GB rama dovoljno! Ako želiš da pustiš render i da istovremeno koristiš računar za druge aplikacije, znači rad u MULTITASKINGU, onda ti treba jači proc. od Semprona. Ovo ti govorim iz iskustva jer imam Semprona 2800+ i 1GB RAM-a i znam koliko je spor render dok na poslu imam Athlona64+1GB RAM-a i ubrzanje je osetno ISKLJUČIVO zbog procesora.
Propeler je offline   Odgovor sa citatom ove poruke