Prikaz jedne poruke
Stara 8.4.2010, 0:08   #767
goranagf
Član

Član od: 28.6.2009.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 29 puta na 24 poruka
Određen forumom Re: Windows 7 (64bit)

Citat:
Red Wing kaže: Pregled poruke
Znam da je ova tema razglabana, ali posto ima puno stranica, od svega ne mogu da nadjem konkretno ono sto bi me zanimalo...

Da li bi bilo uopste isplatljivo stavljati 64bit-nu verziju, s obzirom da imam 2GB ram? Ipak procesor mi je 64bitni - Intel Q6600, pa da li bi onda 64bitna verzija bila bolji izbor? (poznati su mi potencijalni problemi sa driverima i sa 32bit-nim aplikacijama)
Ja nebih isao na x64 sa 2GB, kod mene je 4GB i sam OS povuce oko 1.2GB, ali opet u zavisnosti koliko ima memorije na rapolaganju, nekim procentom uzima i on sebi, tako da ne uzima isto kad su 3, 4 ili 6GB RAM-a. Npr, neki dan sam samo radi probe napakovao 4 modula po 2GB, dakle 8GB RAM-a i sam Windows je sebo odmah uzeo skoro 2GB.
Sto se tice drajvera, sa tim neces imati skoro nikakvih problema, osim u slucaju da koristis nei stariji hardver tipa TV karta ili neko stampac, ali i to je rijetkost, mogu se i oni natjerati da rade, a svi 32 bit-ni programi mogu raditi na x64 windowsu (on sam napravi na sistemskoj particiji foldere Programs Files i Programs Files x86). Koristim skoro vec pola godine w7 x64 i nisam imao ama bas nikakvih problema ni sa drajverima ni sa programima...
Dakle, savjetujem ti da ne prelazis na x64 dok ne dodas bar jos 1-2GB RAM-a. Po meni, x64 OS je najisplatljiviji u slucaju kada se koriste CAD programi, CS, MAX i slicni jer njima pojedinacno svakom nerijetko treba i vise od 2GB memorije, a na x64 sistemu to im se moze i pruziti. dok, predpostavljam da ti je poznato, x86 OS ne obradjuje vise od 3,5GB. Sto se tice igara, tu nema razlike izmedju x86 i x64, ja sam do sada jedin Crysis vidio u x64 verziji.
goranagf je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku goranagf na korisnoj poruci:
Red Wing (8.4.2010)