Prikaz jedne poruke
Stara 6.4.2010, 21:23   #60
Beagle
Drug Član

Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
Određen forumom Re: AM2/AM2+/AM3 Overclock

Pazi, ja imam averziju prema tim programima i nisam ih puno koristio. Softversko overklokovanje moze da donese vise stete nego koristi, ako ne znas koje su granice radnih parametara tvog sistema. BIOS je i dalje tata za overklok.

EDIT: Da bi izvukao 3.2GHz iz tvog Athlona, moras da spustis takt HT-a na 1.6GHz (ili multi za HT da stavis na x8, zavisi od tvog BIOS-a), napon ne treba da diras (AII procesori su uglavnom overvoltovani po defaultu), a moraces da eksperimentises sa radnim taktom North Bridge-a: sigurica bi ti bila da i njega skines na 1.6 ili 1.8GHz, ali ako moze da izvuce preko 2.5GHz (uz opciono povecanje radnog napona NB), onda bi to valjalo uraditi. FSB bi trebalo da setujes na 248-250MHz. Morao bi i da skines multi za memoriju.

E sad, ti meni objasni jednu stvar: kako ti mislis da sve to da izvedes bez apsolutno ikakvog predznanja i iz nekog tamo programa? To sto ces ti pomeriti slajder na 3.2GHz ne znaci da ce se radni parametri sami setovati kako valja. Ako hoces da ocujes, iscitaj sta koja skracenica u BIOS-u znaci, i koje su njene dozvoljene vrednosti, procitaj iskustva drugih ljudi pa probaj.

Poslednja ispravka: Beagle (6.4.2010 u 21:31)
Beagle je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Beagle na korisnoj poruci:
BrandZR (14.9.2011), kikko (6.4.2010)