Prikaži potpunu verziju : Lepak posle skidanja stikera
Jovan Verbic
5.5.2015, 16:49
Skidao sam jeda glup stiker sa lap topa, i sad je ostalo mnogo lepka, probao sam alkoholom ali nije uspelo da se skine a nece ni vodom.
Razmisljao sam o acetonu ili uljanom razredjivacu ali nisam siguran da ne osteti nesto ? Evo kako izgleda.
Uljani ti nece to resiti, probaj nitro razredjivacem malo.
Koji je to deo laptopa, gornji poklopac?
Jovan Verbic
5.5.2015, 18:58
Uljani ti nece to resiti, probaj nitro razredjivacem malo.
Koji je to deo laptopa, gornji poklopac?
Da, da gornji poklopac. Aj probacu, valjda nece da zezne plastiku ili sta je vec.
NEMOJ NITRO !!! - postoji velika sansa da ostetis plastiku
Probaj benzinom
Ja u slicnim situacijama koristim Adeco EKO KLINER
Jovan Verbic
5.5.2015, 19:17
NEMOJ NITRO !!! - postoji velika sansa da ostetis plastiku
Probaj benzinom
Ja u slicnim situacijama koristim Adeco EKO KLINER
Obicnim benzinom ili medicinskim?
Nece ti nitro ostetiti plastiku, jedino sto moze da se desi je da "osteti" farbu, u slucaju da previse grubo utrljavas nitro ili da je nanos farbe nekvalitetan.
Benzinom (obicnim) mozes da probas, ali takodje je jako mastan i tesko ces ga "sprati".
To samo profesionalni fen za skidanje farbe moze da skine. Postepeno se podize temperatura. Nece se nista ostetiti ako se povede racuna o temperaturi.
Jovan Verbic
5.5.2015, 20:09
Uspeo sam sa benzinom delimicno da ga ocistim. Ocistio sam one delove gde je bilo lepljivo, ali ostalo je jos ovih par krugova, oni nisu lepljivi ali nece nikako da se skinu :S
Sta sad da mu radim?
Uzmi natopi vatu sa izopropil-alkoholom i ostavi malo da odstoji na lepku.
Posle samo istrljaj.
Jovan Verbic
6.5.2015, 0:58
Uzmi natopi vatu sa izopropil-alkoholom i ostavi malo da odstoji na lepku.
Posle samo istrljaj.
Tesko da nadjem taj alkohol. Jel moze 70-o procentni alkohol umesto njega ?
EDIT: Probao sam sa 70% alkohol,bezuspesno.
Imaš u daxcellu u Zemunu.
Sent from my D2303 using Tapatalk
Jovan Verbic
6.5.2015, 10:51
Imaš u daxcellu u Zemunu.
Sent from my D2303 using Tapatalk
Daleko, pogledacu danas po Kragujevcu da li moze da se nadje.
Kleenex ima namjensku liniju maramica za ovu namjenu, koristio sam ih u Americi a ne znam ima li ih kod nas. Kod nas sam za tu namjenu koristio čistač monitora u foam spreju i vlažne maramice
Jovan Verbic
6.5.2015, 19:13
Kleenex ima namjensku liniju maramica za ovu namjenu, koristio sam ih u Americi a ne znam ima li ih kod nas. Kod nas sam za tu namjenu koristio čistač monitora u foam spreju i vlažne maramice
Tesko da cu te vrste maramica naci ovde. Imaju samo Toalet papire, i obicne maramice koliko sam video na google.
Sto se tice pene, probao sam malopre sa HAMA penom za ciscenje LCD ekrana i nista.
I da bio sam u 10ak apoteka po Kragujevcu ni jedna nema izopropil.. :(
Probao sam sa uzarenim nozem, i hoce da ga rastopi, al nmg tako jer cu ostetiti plastiku, razmisljam da probam sa fenomda ga otopim.
darijan zivkovic
6.5.2015, 21:43
Uzmi krpu i natopi ju vrucom vodom. Probaj tim da skines ljepilo.
Jovan Verbic
6.5.2015, 23:24
Uzmi krpu i natopi ju vrucom vodom. Probaj tim da skines ljepilo.
Probao druze i mlakom i vrelom ali bezuspesno. :(
@Jovan Verbic
Natopi krpu benzinom ( mozes "obicnim" , mozes medicinskim ) i trljaj po lepku dok ne popusti - ista stvar kao sa registracionim nalepnicama.
Izopropil-alkohol se tesko pronalazi i uglavnom ga u ponudi imaju firme koje prodaju laboratorijski potrosni materijal
Jovan Verbic
8.5.2015, 12:55
@Jovan Verbic
Natopi krpu benzinom ( mozes "obicnim" , mozes medicinskim ) i trljaj po lepku dok ne popusti - ista stvar kao sa registracionim nalepnicama.
Izopropil-alkohol se tesko pronalazi i uglavnom ga u ponudi imaju firme koje prodaju laboratorijski potrosni materijal
Ma nece ni da cuje. :(
Ma nece ni da cuje. :(
Jedino ako je u pitanju trag super lepka - onda nece :confused:
Skinuo sam gomilu kojekakvih nalepnica sa kucista , monitora , laptopova i nisu ostavile tragove....
Uzmi uljani razredjivac natapaj jedno desetak minuta i uzmi ako imax cesalj sa ziletom. Koji sluzi za skidanje nalepnica na automobilima.
Za sve lepkove od stikera sa bilo čega (nalepnice na plastici, ostaci od lepka na farbi auta, od nalepnice registracije na šoferci, tačkice bitumena/asfalta po kolima...) nađite AKRILNI RAZREĐIVAČ u nekoj auto farbari. Po mogućstvu neki kvalitetniji za metalik boje-baze (bazni razređivač). I to vas savetuje neko ko je profesionalno u tim vodama.
Obično se u takvim farbarama može kupiti i po 100-200ml što i nije skupo a za potrebu je dovoljno. Koliko god da je blag ipak ne utrljavati veću količinu a postupak je bolje ponoviti kada razređivač potpuno ispari sa površine.
Jovan Verbic
10.5.2015, 12:36
Probacu pa javljam
Jovan Verbic
11.5.2015, 10:17
EDIT: Definitivno odustajem. Bacio sam do sad 1500 din na bezuspesne pokusaje. Probao sam danas isa WD40 sprejom i nema sanse nece ni da cuje. Bukvalno se sjedinilo sa plastikom na laptopu.
Jedino da poliraš, al stvarno ne znam kolko je to pametno raditi.
EDIT: Definitivno odustajem. Bacio sam do sad 1500 din na bezuspesne pokusaje. Probao sam danas isa WD40 sprejom i nema sanse nece ni da cuje. Bukvalno se sjedinilo sa plastikom na laptopu.
Idi kod farbara probaj sa fenom. Ne odustaj.
NjegovaWisost
12.5.2015, 22:45
Za te pare mogao si polovnu masku originalnu možda naći :to_care:
Jovan Verbic
15.5.2015, 10:43
Idi kod farbara probaj sa fenom. Ne odustaj.
:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klanja: :n_klanja:
Uspelo je, skinuto za par minuta. Sto odmah ne uradih ovako :) Hvala PUNOOOOOOOOOO:n_klanja::n_klanja::n_klanja::n_klan ja::n_klanja::n_klanja:
E, i ja kakav sam baksuz nekom da pomognem!!!:kreza:
Podijeli sa nama svima šta si zapravo uradio i kojim redom :)
Jovan Verbic
17.5.2015, 23:19
Podijeli sa nama svima šta si zapravo uradio i kojim redom :)
Pa posle svih onih pokusaja (iz predhodnih postova), ostalo mi je jos da probam ono sto je Todos napisao. Jedina opcija, jer mi je bilo hitno da ga prodam, a pala bi mu cena sa onim lepkom za 50 e najmanje.
Uglavnom, otisao sam do autofarbare. I onaj sto radi kaze moze da se skine bez problema.
Sta je uradio: Prvo je namazao nekim gelom ili sta je vec nisam siguran, one delove oko lepka, koliko sam razumeo sluzi da ne rastopi plastiku na kojoj nema lepka. Onda je uzeo pistolj (slicno fenu) i poceo da zagreva. Posle par minuta, natopio krpu "benzinom" i prebrisao. Nigde traga da je lepka bilo. Nije hteo ni da naplati. Dao sam mu 500 din :to_care::to_care:
Uslikaj da vidimo :)
Jbg, nisam stigao. Odma sam zvao ovog da mu prodam :D :to_care::to_care: Money :D
Uglavnom hvala svima na pomoci i predlozima :) Pogotovu Todosu
na nekom stranom forumu sam davno citao da se najboljim pokazala upotreba benzina za Zippo upaljace. Prethodno sa fenom treba zagrejati lepak do trenutka kada postane elastican. Zatim malo ribanja sa grubljom tkaninom i to je to.
Zippo benzin i medicinski alkohol u omjeru 2:1. Prvo oguli sticker koliko možeš, a onda odmah natopi navedenom mješavinom ostatak stickera/ljepila ispod. Zatim natopi spužvu vrelom vodom, doooobro je ocijedi i onom grubom, zelenom stranom očisti. To sam našao na nekom forumu, i koristim već godinama :-)
Pozdrav,
Ja godinama koristim najobicnije ulje-zejtin. Skines lepo stiker koliko mozes,uzmes parcence vate,natopis malo ulja i skines.Nema da omane.Jedino ako je u pitanju puno lepka pa ces morati vise puta. Naravno,pazi da ne preteras sa kolicinom da ne ode ulje u neki elektronski deo ako ga ima.Inace nema sanse da osteti plastiku.Kad budes skinuo sve,jednostavno dobro obrisi masnocu i to je to.Javi sta je bilo
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.