Prikaži potpunu verziju : [Android] Samsung Galaxy S4 Mini update
Partybreaker
30.1.2015, 20:24
Danas sam iz znatiželje otišao u meni Software update, da posle dužeg vremena proverim ima li novog firmwarea za moj telefon... i gle' čuda, počeo je da skida nešto. Prethodnih iks puta mi je samo prijavljivao da nema zvaničnog updatea, te se nisam cimao sa neoficijelnim stvarima.
Međutim, problem je što pojma nemam šta skida niti da li će automatski nakon downloada nastaviti sa instalacijom. Tako da sam išao na Cancel dok još nije bilo prekasno.
Ima li nekog načina da se proveri koji update je pristigao?
Baseband version je I9195XXUBNB3. Neko će reći "pretraži tu oznaku na Googleu" i slažem se, ali mi Google ne daje baš jedinstven odgovor po ovom pitanju - negde piše da je FW još uvek na 4.2.2, negde da je na 4.3, a negde 4.4.2.
Napominjem da ne patim od toga da sve bude "latest", pa me interesuje i da li vredi prelazak sa 4.2.2 na 4.3/4.4.2?
Prief Lirator
30.1.2015, 22:07
Nisam baš razumio šta tačno pitaš. :) Ako pitaš da li se apdejt instalirao, najvjerovatnije nije jer bi taj proces bio naznačen i trajao bi par minuta, nakon čeka bi uslijedio automatski reset. A i prekinuo si download. Ako pitaš koji apdejt je to bio, zar nema opcije da opet potraži nove verzije? Pa će onda nastaviti sa skidanjem, i kada skine, prilikom instalacije bi trebalo pisati koja verzija je u pitanju. Pogledaj preko nekog File manager-a da li ima temporary ili nepotpunih fajlova koje je skinuo prilikom prvog pokušaja.
Partybreaker
31.1.2015, 17:04
Znam da se nije instalirao. :) Pitanje je kako da vidim koju verziju/update skida? Jer kao što je automatski pokrenuo download, možda automatski krene i da instalira update, a ja nisam siguran da li želim to da radim. Jel jasnije malo sad? :) Znači, ti tvrdiš da ću nakon tih skinutih 500MB imati opciju da vidim koji update je u pitanju i da li želim da ga instaliram? Meni je nekako logičnije bilo da prvo ponudi update, pa tek ako prihvatiš, onda da skida i instalira.
No, da ne pravim nauku oko toga, misliš li da ima poente prelaziti na noviji Android ako uzmemo u obzir da sam sad na 4.2.2 i prilično sam zadovoljan? :) Viđao sam ovde na forumu da ljudi koji su prešli na KitKat žele da downgradeuju na JB, pa se lomim.
Prief Lirator
31.1.2015, 17:31
Ok, to mi je i bilo logičnije da si pitao. :) Definitivno će te prvo pitati prije instalacije, ako već nije pitao prije download-a. I tu bi trebalo pisati šta si skinuo, da li je neki minor update ili nova verzija Androida. Što se tiče izbora verzije, provjeri na netu kako se tvoj telefon snalazi sa KitKat-om. Pošto je u pitanju malo jači brend i model, trebalo bi da bude bolje na novom sistemu. Preporučujem factory reset poslije prelaska na KitKat.
Partybreaker
31.1.2015, 23:11
Okej, desilo se ono čega sam se bojao. Skinuo sam tih ~500MB i video da je u pitanju KitKat 4.4.2 update. Međutim, sada me opominje da ga instaliram iako ja to ne želim (nakon gledanja ovog (https://www.youtube.com/watch?v=1jGD5Od1wEE) videa). Ne postoji globalni decline/cancel već samo mogu da odložim opomenu za update na maksimum 3 sata. Uspeo sam nekako taj proces da ručno ugasim (force stop), ali ovih 500MB ostaju zarobljeni. Čišćenje cache nije pomoglo. Predlog?
I za slučaj da se ipak odlučim da probam taj KK, kolika je peripetija downgradeovati na 4.2.2 ponovo?
Probaj Kk, zašto bježiš od njega kad će za S4 mini biti dostupan i Lollipop? Možeš da downgradeuješ kad god hoćeš, odeš na needrom i skineš fabrički originalni stock rom sa bilo kojim Androidom pod kojim je izašao tvoj telefon.
Partybreaker
1.2.2015, 4:04
Šta znam, nemam baš mnogo vremena da se bavim čačkanjem telefona trenutno, pa gledam da ne zase*em nešto ako ne moram. Prilično sam alergičan na bagove, lagovanja, nelogičnosti i ostale stvari koje umeju da prate nove verzije softvera i ne mirim se lako sa tim, pa sam u fazonu "triput' meri, jednom seci". Ali možda dam KK-u šansu.
Nisam znao za Android L. Najs, Samsung se opametio. :)
Hvala za sajt. Samo imam jedno pitanje. Ovo (http://www.needrom.com/category/samsung/s4-mini-gt-i9195/) je sve što uspevam da nađem za moj telefon, a vidim da stoji oznaka Custom i pored toga oznaka CM što dođe CyanogenMod? To onda dođe rutovanje, a na tu stranu tek nisam gledao...
Imaš i sajt s4miniarchive.com koji sadrži sve fabričke i custom romove od prvog dana do danas
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.