Prikaži potpunu verziju : IT Akademija?
Koliko se isplati upisivati? Ima li neko neka iskustva? Zanima me Mobile Development Department.
Koliko se isplati upisivati? Ima li neko neka iskustva? Zanima me Mobile Development Department.
Pridružujem se pitanju, kakva su iskustva, da li se dobija upotrebljivo znanje i da li se vrednuje papir koji se dobija za ovo školovanje?
Sve je do tebe. Ja nikada u zivotu nisam isao ni na jedan kurs programiranja. Isao sam na fakultet, da. Da li sam i sam zelio da pohadjam neki kurs programiranja? Jesam!
Danas radim u manjoj kompaniji kao programer Java web aplikacija (upravo ono sto sam oduvijek zelio) zahvaljujuci svojoj predanosti a ne nekom kursu.
da li se dobija upotrebljivo znanje
Zavisi od predavaca i sadrzaja kursa. I naravno, od samog tebe. :)
"Papir" ne skodi, ali u ovoj profesiji se trazi znanje. :)
Ja lično nisam imao iskustva sa pomenutom ali imam drugara koji je imao.
Išao je na Web Dev (učili html, php, mysql).
E sad, kada je krenuo veze nije imao sa računarima, a kad je završio bio je u stanju da napravi neki pristojan sajt iz 99e recimo... Dosta statičkih komponenti bez nekog jsa i slično. Što je opet za čoveka koji pre tog kursa nije znao apsolutno ništa, prilično impresivno, dok opet po meni znanje koje je stekao nije bilo zadovoljavajuće, bar ne po mom mišljenju.
Kao što reče brano88, ti moraš da se unapređuješ i da radiš konstantno na sebi, što u okviru ovog kursa, što van njega. Kako za vreme tako i posle njega. Oni će ti u principu pružiti osnovu i eventualno predavače koje možeš da pitaš za nešto naprednije ukoliko brzo savladaš osnovu. Sve dalje od toga moraš sam.
Ja trenutno idem na kurs Microsoft development kad sam krenuo minimalno znanje sam imao recimo da sam bio napredniji od ostalih prvih 15 dana. Ko hoce ima vremena i novca sa skolarinu nece pogresiti.
Ali nemojte ocekivati da budete programer i zaradite milione pogotovo ako ste pocetnik koliko se u skoli predaje duplo vise mora kuci da se to vezba :aplauz: ali da moze da se nauci moze. I to odlicno i dobijes lepu osnovu za samostalno usavrsavanje po zavrsetku skole :D
Realno, kursevi kao ovi mogu samo da vam daju solidnu osnovu, da se upoznate sa osnovama nekih tehnologija, delimično savladate pojedine alate, skontate sintaksu par jezika, proučite osnovne algoritme... Ali ne mnogo dalje od toga. To što ćete tamo platiti (umetni trocifreni broj ovde) eura možete i da naučite sami sa 3-4 kvalitetne knjige i mnooooogo vežbanja kod kuće.
Naravno, to je individualno. Mnogima je lakše kada vas neko "motiviše" na rad i pomaže u savladavanju gradiva ali s obzirom na to da su ovi kursevi skupi dobro treba razmotriti da li se isplati dati toliki novac nekome da vam pomogne da sagradite temelj a da zatim ostatak kuće svejedno morate da gradite sami.
Ja sam upisao web dev. kurs platio lepo sve rate, isao sam online i nisam nista zivo naucio odatle, bacene pare, sve sto sam naucio bilo je u firmi gde sam poceo da radim i onda kad krene realno cimanje, rokovi tek se onda trazi po netu, cimajy drugari, kolege i tako se po meni jedino nauci
Kishobran
18.7.2016, 14:35
Ne znam za mobile development, ali uopsteno mogu reci da je IT akademija solidna za totalne pocetnike. Ako si totalni laik u toj zeljenoj oblasti i fali ti samo-dsicipline, onda ovo moze da ti bude dobra polazna tacka. Pare koje im das, kao i zadaci i testovi sa rokovima mogu da ti budu motivacija, ali u svakom slucaju ces morati da se iscimas ako hoces nesto da naucis, nece ti oni uploadovati znanje u mozak samo zato sto si pljunuo kes. Ima da se uci i iziskuje dosta vremena.
Medjutim ako imas vec neko predznanje i/ili posao pa si mislio da onako casual pohadjas neki kurs, onda bolje potrazi nesto drugo.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.